Ostali sportovi

DRAMA SRBIJE NA SVETSKOM PRVENSTVU: Sudbina nam se rešava u 2 sata posle ponoći!

Autor Nikola Lalović

Srbija je na pobedu od prolaska dalje na Svetskom prvenstvu u stonom tenisu.

Izvor: Profimedia/IMAGO

Baš je malo nedostajalo da Srbijaprođe u nokaut fazu Svetskog prvenstva timova u stonom tenisu za žene. Naš tim je na kraju posle drame izgubio od Rumunije 3:1 i sada će u utorak od 2:00 časa odigrati ključni meč za prolaz dalje protiv Singapura.

Rumunke su počele pobedama nad Tijanom Jokić i Sabinom Šurjan, da bi Izabela Lupulesku smanjila na 2:1. Ipak Bernadet Šok je savladala Sabinu Šurjan 3:2 posle velike drame.Što se tiče muške konkurencije Srbija je prošla dalje, ali prvoplasirana Švedska je lako dobila naš tim. Aleksa Gačev i Marko Jevtović su u svojim mečevima uzeli po set, dok je Truls Moregard savladao Dimitrija Levajca 3:0.

U ženskoj konkurenciji Rumunija je ubedljivo prva u našoj grupi sa osam bodova, Švedska ima pet, Singapur i Srbija po četiri, a Kanada tri. Šta god da se desi na ostalim mečevima Srbiju pobeda vodi dalje. U muškoj konkkurenciji Šveđani su sa osam bodova prvi, Hong Kong i Srbija u poslednjem kolu igraju za drugo mesto, ali su svakako prošli u nokaut fazu, dok su Slovačka i Portoriko na dnu sa po tri boda.

(MONDO, N.L.)

Tagovi