Čekamo spektakl

PRVAK EVROPE IGRA U SRBIJI, A ZA TO NIKO NE ZNA: Meč DECENIJE, crveno-beli sa punim tribinama sanjaju SENZACIJU!

Autor Nikola Lalović

Rukometaši Vojvodine probaće da savladaju jednu od najboljih ekipa Evrope, a u Novom Sadu nas sigurno očekuje najveći rukometni meč koji je ovaj grad video!

Izvor: Mondo / Uroš Arsić

Srbija će u utorak od 18:45 gledati meč kakav se godinama nije desio! U Novi Sad na Slanu Baru dolazi veliki Flensburg! Prvak Evrope iz 2014. godine, trostruki osvajač Bundeslige, osvajač četiri kupa i četiri superkupa Nemačke, kao i dva Kupa pobednika kupova i jednog EHF kupa odmeriće snage sa crveno-belima.

Vojvodina je u prvoj grupi uspela da bude bolja od Alkaloida i La Riohe, a prenesena su i dva boda zbog pobede nad Bjeringbro/Silkenborgom. Cilj je da se ne bude poslednji u grupi, a situacija je takva da je to itekako moguće!

Flensburg i Kadeten imaju po četiri boda, a Vojvodina i Bjeringbro/Silkenborg po dva, a za sada situacija izgleda tako da bi i jedan bod u mečevima sa Kadetenom i Flensburgom mogao da odvede "lale" dalje.

VOJVODINA U VELIKIM PROBLEMIMA, ALI BEZ BELE ZASTAVE!

Bez šest prvotimaca Voša je povela 10:6 u prvom poluvremenu meča prvog kola Top 16 faze, ali je na kraju ostala bez daha i Rikardson i Kaneljas su uspeli Švajcarcima da donesu pobedu. Sada je tu domaći teren i puna "Slana Bara", ali je rival mnogo jači.

"Šta reći o ekipi koja u svojim redovima ima polufinaliste i finaliste Svetskog ili Evropskog prvenstva. Ekipa koja je po meni u top 5 ekipa u Evropi. Tim koji sticajem okolnosti igra Ligu Evrope, a projektovan je da osvoji to takmičenje. Za naš klub, za našu Vojvodinu, ova utakmica jeste nagrada za sav trud i rezultate i kontinuitet u evropskim takmičenjima prethodnih godina. Naravno da ne izlazimo sa belom zastavom, posebno ne kod kuće. Imamo šest povređenih igrača i to je činjenica, ali i bez njih ekipa može i mora da odigra najbolje što može. Videli smo u Švajcarskoj da su neke naše greške koštale boljeg rezultata. Sada je drugačiji protivnik, ali verujem da sa velikom energijom sa tribina i sa našom timskoj energijom možemo da odigramo sjajan meč", rekao je pred meč Boris Rojević.

A KO TO DOLAZI?

Izvor: Profimedia/IMAGO

Flesburg je trenutno treći u Bundesligi iza osvajača Lige Evrope iz prošle sezone Fuhsea i prvaka Evrope Magdeburga, a ispred učesnika Lige šampiona Kila. Na golu je fenomenalni Benjamin Burić, kapiten je pivot Nemačke Johanes Gola, a prvo ime u odbrani gorostasni Slovenac Blaž Blagotinšek.

Mozak ekipe na srednjem beku je Džim Gotfridson, a odmara ga iskusni Danac Mads Mensa. Levi bek je fantastični Simon Pitlik, a na desnom je veliki problem tima jer se Kaj Smits povredio. Ipak i bez njega su jaki pošto je kao zamena stigao dugogodišnji lider reprezentacije Austrije Boris Živković.

NA ŠTA VOŠA RAČUNA?

Pre svega na pune tribine i domaći teren, a onda na srce i inspiraciju. Da, postoji veliki kvalitet u redovima prvaka Srbije u Puhovskom, Ocvirku, Azizu, Đorđiću, Roganu, Trnavcu i ostatku tima, ali ipak Flensburg je tim koji bi se i u Ligi šampiona "potukao" za titulu. Ipak, ako novosadska publika ponese ekipu, ako nekome od pomenutih krene u napadu, a Vukovljak i Pušica uspeju da u odbrani zaustave nestvarne napadače Nemaca - sve je moguće. A kao što je već pomenuto, jedan bod bi mogao da odvede Vošu u nokaut fazu Lige Evrope!

(MONDO, Nikola Lalović)

BONUS VIDEO: