Spektakl

SKOČIO 230 METARA, SVI PRIČAJU O FANTASTIČNOM SLOVENCU: Zajc dominirao, nazire se svetski šampion!

Autor Nikola Lalović

Dva puta je po 230 metara leteo Timi Zajc i apsolutno zasluženo je osvojio takmičenje na Letaonici u Oberdorfu.

Izvor: Profimedia/IMAGO

Drugi put ove sezone ski skakači su se našli u Obersdorfu, a nakon što je na normalnoj skakaonici pobedio Andreas Velinger na letaonici je 100 bodova osvojio Slovenac Timi Zajc, a drugoplasirani je bio legendarni Peter Prevc, a Štefan Kraft je uspeo da dođe do poslednjeg mesta na podijumu, 

Fantastičan dan za Sloveniju je upotpunio i Domen Prevc sa petim mestom, Lovro Kos je bio 15. i ostaje žal za 31. mestom Žaka Mogela koji je zamalo ostaobez druge serije. 

Što se tiče razočaranja Karl Gajger nije uspeo da prođe ni kvalifikacije, a u prvoj rundi su ostali David Kubacki i Gregor Dešvanden, a imaće za čim da žali i Đovani Bresadola koji je sjajno skočio u drugoj seriji, ali je nažalost zbog nepropisnog odela diskvalifikovan i piše mu se 30. mesto i jedan bod. 

Što se tiče generalnog plasmana, sve je dalje Štefan Kraft. On je bežao 200 bodova Rjojuu Kobajašiju pre Obersdorfa, a Andreasu Velingeru još više. Sada je dodatno povećao svoju prednost i samo bi serija pobeda Japanca ili Nemca do kraja sezone mogla da ga sruši sa prvog mesta, iako je u svetskom kupu ostalo još 1.000 bodova. 

(MONDO, N.L.)

BONUS VIDEO: 

Andreas Goldberger Planica
Izvor: Youtube/vychlazenejgambac4