Au kakav meč!

ŠOK I DRAMA U FINALU KUPA - ZVEZDA SA PENALA DO TROFEJA: Poništen gol za istorijsku titulu, pogledajte šta se desilo!

Autor Nikola Lalović

Prva titula u istoriji Crvene zvezde mogla je da dođe i ranije, ali taj gol je zakasnio... Sada je ipak Saša Bošković sa crveno-belim damama došao do pehara!

Izvor: YouTube/Rukometni savez Srbije

Kakva drama je viđena u finalu kupa za rukometašice! Igrali su Železničar iz Inđije i Crvena zvezda, a na kraju je pobednik odlučen posle izvođenja sedmeraca! Nakon promašaja obe ekipe u prvoj seriji usledila je serija pogodaka, a promašaj u trećoj seriji doneo je Zvezdi šansu da dođe do pehara. Na kraju je sa penala crveno-beli tim uspeo da dođe do pobede 32:30, nakon 28:28 koliko je bilo na kraju produžetaka i 26:26 na kraju regularnog dela igre. 

Ovo je bio prvi trofej u istoriji ženskog rukometnog kluba Crvena zvezda, zapravo prvi zvanični pošto je tim predvođen trenerom Sašom Boškovićem uzeo trofej na pripremnom turniru u Makedoniji pred početak sezone, ali sada je ispisana istorija crveno-belih i one su konačno podigle pehar.

Neverovatan mećč u kome nijedna ekipa nije uspevala da se odmakne previše, ai je u drugom poluvremenu delovalo da će Železničar na svom terenu uspeti da osvoji pehar. Ipak Crvena zvezda je golom sa sedam metara uspela da izjednači na 26:26, da se odbrani i otišlo se u produžetak. Tu smo videli pravu dramu, pošto je na 20 sekundi do kraja Zvezda izgubila loptu, a Železničar je onda napravio glupost i u kontri dva na jedan   izgubio loptu. Crveno-bele rukometašice su je uhvatile i postigle gol! Ipak nisu uspele da loptu pošalju u mrežu pre isteka 60. minuta. Pogledajte tu sitauciju: 

"Mi smo na turniru u Makedoniji osvojili prvi trofej u istoriji Crvene zvezde. To je veliki korak, a mi moramo da pravimo velike korake jer sa malim koracima ne smemo da se zadovoljimo. Nema polako! Moramo krupno, da još više gazimo i to daje rezultat", rekao je Saša Bošković u intervjuu za Mondo pred početak sezone. 

Sada je došao prvi trofej u istoriji kluba u zvaničnim takmičenjima, a crveno-bele se i u prvenstvu bore za sam vrh. Jagodina je prva na tabeli, Crvena zvezda druga, a Železničar koji je na dramatičan način izgubio bitku za prvi trofej sezone je na trećem mestu. 

(MONDO, N.L.)

BONUS VIDEO: