Ostali sportovi

SRBIN IZ NIŠA OPET "NATRLJAO" HRVATIMA NA NOS: Najdraže mi kad sam vas pobedio u Zagrebu!

Autor Milutin Vujičić

Nikola Karabatić u skoro svakom intervjuu ističe da je "najslađu" medalju u karijeri osvojio u Zagrebu, kao reprezentativac Francuske.

Izvor: HRT/screenshot

Najbolji rukometaš svih vremena Nikola Karabatić (39) večeras od 18.45 poslednji put u karijeri igra u Zagrebu. Čeka ga važna utakmica u okviru Lige šampiona i dolazi sa svojim Pari Sen Žermenom, dok je na istom mestu pre punih 15 godina - osvojio svoju najdražu medalju u karijeri. A ima ih ihahaj...

Bio je to na Svetskom prvenstvu 2009. u Zagrebu kada je Francuska u finalu srušila Hrvatsku (24:19), kada je uz njega bila majka iz Niša i bodrila ga sve vreme. Pamtimo već kako je Karabatić "pecnuo" Hrvate zbog te pobede u programu uživo, dok nije mogao da se suzdrži da ne podseti na taj bolni poraz u još jednom razgovoru za Javni servis (HRT). Na konstataciju da ima "svakakve" uspomene iz "Arene" u Zagrebu, Karabatić se samo osmehnuo.

"Da, imam dosta uspomena iz Arene u Zagrebu", kazao je nasmejani Nikola Karabatić evocirajući uspomene na događaj koji je možda bio i najveća prekretnica njegove karijere: "Najveća uspomena je naravno iz 2009. kad smo osvojili Svetsko prvenstvo ovde. To mi je jedna od najomiljenijih utakmica koje sam odigrao, tata i mama su bili u publici, dobili smo, a to mi je bila prva titula svetskog prvaka. Posle sam još igrao s reprezentacijom, sa Pari Sen Žermenom isto, došao sam i s Barselonom ovde. Dosta sam utakmica dožive ovde, neke dosta lepe".

Izvor: Sanjin Strukic / Pixel Media / Profimedia

Karabatić za sebe kaže da je "i Srbin i Hrvat" i da mu je zbog toga teško kada mora da igra protiv tih reprezentacija, pošto je majka iz Niša, dok je otac Hrvat. U njemu je ostao ipak "deo Balkana" i često će dolaziti na ove prostore kada završi karijeru, baš na kraju ove sezone.

"Plan mi je da odmorim, možda posle Igara s porodicom odem u Trogir do porodice i prijatelja. Malo ću pauzirati, uživati, jer sam već 24 godine svaki treći dan na utakmici, tako da želim da se odmorim i videću šta mi se sviđa posle karijere. Imam nekoliko planova, s bratom kampovi za decu, sa Parizom ću isto videti kako dalje. Hteo bih da iskoristim sve što sam naučio. Neću biti trener, to je sigurno. Napokon ću imati slobodnog vremena za sebe i porodicu", dodao je Karabatić.

U svojoj prebogatoj karijeri, koja je počela davne 2000. godine u Monpeljeu, Karabatić je osvojio tri Lige šampiona, pa zatim tri zlatne medalje na Olimpijskim igrama, četiri zlata na Svetskim prvenstvima, četiri zlata na Evropskim prvenstvima... I još desetine drugih odličja.

BONUS VIDEO:

(HRT/MONDO/M.V.)