GOAT

SPEKTAKL - PUNA HALA U ZAGREBU SKANDIRALA SRBINU: Svi ustali i poklonili se NAJVEĆEM, a on ih pecnuo! (VIDEO)

Autor Nikola Lalović

Puna arena u Zagrebu je sa oduševljenjem ispratila poslednji meč Nikole Karabatića u glavnom gradu Hrvatske.

Izvor: Arenasport

Kakvo čudo u Zagrebu! Domaći PPD Zagreb je savladao moćni Pari Sen Žermen 28:26 i tako su "plinari" uspeli da se plasiraju u nokaut fazu elitnog takmičenja! Poslednji put je Nikola Karabatić u dresu PSŽ-a došao u Zagreb i za razliku od najdražeg trenutka u karijeri sada je poražen. 

U punoj hali sjajno je igrao reprezentativac Srbije Miloš Kos sa četiri gola, a jedini efikasniji od njega bio je sjajni Luka Lovre Klarica sa deset golova.Sa druge strane Kamil Šipžak je dao šest golova, a Nikola Karabatić je u posebnom meču postigao dva. Ovo je najboljem rukometašu u istoriji bio poslednji meč u Zagrebu u karijeri, a publika ga je posebno pozdravila. 

Kada je meč počinjao Karabatić je pozdravljen velikim aplauzom, a aplauz je bio još veći kada je utakmica završena i to pobedom Zagreba. Nije zaboravio zvanični spiker meča da pomene kako ih je mnogo puta pobedio Nikola u ovoj hali, a jedne pobede se uvek najviše prisećao.

"Da, imam dosta uspomena iz Arene u Zagreba. Najveća uspomena je naravno iz 2009. kad smo osvojili Svetsko prvenstvo ovde. To mi je jedna od najomiljenijih utakmica koje sam odigrao, tata i mama su bili u publici, dobili smo, a to mi je bila prva titula svetskog prvaka. Posle sam još igrao s reprezentacijom, sa Pari Sen Žermenom isto, došao sam i s Barselonom ovde. Dosta sam utakmica dožive ovde, neke dosta lepe"", rekao je Karabatić pre meča. Pogledajte kako su ga Hrvati ispratili: 

Za sebe Nikola kaže daje "i Srbin i Hrvat" pošto je iz mešovitog braka Hrvata i Srpkinje, a nikada nije zaboravio korene i sada se na kraju meča na našem jeziku obratio okupljenoj publici. 

Svakako se znalo da će bez obzira na rezultat ovog meča Zagreb proći u nokaut fazu Lige šampiona pošto je Kjelce tokom celog toka meča vodio protiv Kolštada. Na kraju su pobedili 31:23 i tako su eliminisali skandinavski drim-tim iz takmičenja. Pogledjate još jednom oproštaj Nikole Karabatića u Zagrebu:

(MONDO, N.L.)

BONUS VIDEO: