Najveći

"JA SAM DELOM HRVAT, IAKO NE IGRAM ZA VAS!" Nikoli Zagreb ceo život zviždao, posle ovih reči dobio je OVACIJE pune hale!

Autor Nikola Lalović

Nikola Karabatić se na veličanstven način oprostio od Zagreba i Arene u kojoj je nizao najveće uspehe u karijeri.

Izvor: Profimedia/IMAGO

Videli smo spektakl u Zagrebu na meču PPD Zagreba i Pari Sen Žermena u kome su "plinari" pobedom 28:26 uspeli da savladaju Parižane i plasiraju se u nokaut fazu Lige šampiona. Na meču u kome je reprezentativac Srbije Miloš Kos bio sjajan sa četiri gola, a Luka Lovre Klairca je dominirao sa deset ipak je glavna tema bio Nikola Karabatić

Ovo je bio poslednji put da najbolji rukometaš svih vremena nastupa u zagrebačkoj Areni, a kada se meč završio dobio je neverovatan ispraćaj od hrvatske publike. On je uzeo mikrofon u ruke i posle svega se obratio okupljenoj publici. 

"Hvala puno. Nisam nikad doživeo ovakav doček u Zagrebu. Obično mi je publika zviždala kad smo pobeđivali, danas smo izgubili pa sam dobio aplauz. To tako ide", rekao je Karabatić, pa dodao: "Iako sam nosio dres Francuske, jedan deo mene uveek je bio iz Hrvatske. Hvala vam na svemu, hvala, Zagrebe." Pogledajte kako je Zagreb reagovao na te reči: 

Nikola Karabatić je rođen u Nišu od oca Hrvata koji je igrao rukomet u Železničaru i majke Srpkinje, a navodio je tokom cele karijere da se oseća "i kao Srbin i kao Hrvat". Posle ovog meča je na konferenciji za medije istakao da je njegov tim previše grešio.   

''Kako je i trener rekao, čestitke Zagrebu jer su odlično odigrali. Znali smo da će biti teško, nismo dobro počeli, posebno u napadu. Gubili smo lopte i griješili i tu smo izgubili malo samopouzdanja. Ostali smo u utakmici, borili smo se u drugom delu, ali previše lakih šuteva smo promašili i izgubili previše lopti. Imali smo priliku da se vratimo, ali Zagreb se borio i zaslužio je pobedu. Mi moramo da dobijemo sledeću utakmicu kod kuće'", naglasio je Nikola.

PSŽ je ovim porazom izgubio mogućnost da direktno ode u četvrfinale već če morati u osminu finala kao i Kjelce, Zagreb, Pik Seged Monpelje i Gog. 

''Iako smo izgubili i razočaran sam zbog toga, naravno da je bilo jako lepo doživeti ovakav doček i biti ovako primljen u Areni. Inače su navijači ovde uvek bili protiv mene, bilo je lepo doživjeti da su jednom bili uz mene. Uvek ću se sećati finala Svetskog prvenstva 2009. ovdje u Zagrebu, moja porodica, majka i otac su bili na tribinama. To će mi uvek ostati u glavi. Hrvatska je jedan deo mene i jako sam sretan što sam dobio priliku u svojoj zadnjoj sezoni vratiti se u Zagreb i Hrvatsku i još jednom zaigrati u ovoj Areni.", završio je Karabatić. 

(MONDO, N.L.)

BONUS VIDEO: