Užas!

JEZIVA POVREDA NA SVETSKOM PRVENSTVU! Otvoreni prelom noge - posle pada sa 4,5 metra visine!

Autor Dušan Ninković

Francuska atletičarka Margo Ševrije doživela tešku povredu u Glazgovu.

Izvor: KEMPINAIRE Stéphane / AFP / Profimedia

Užasan detalj Svetskog prvenstva u dvorani koje se ovih dana dešava u Glazgovu - takmičenje je u subotu moralo da bude prekinuto kako bi se ukazala pomoć Francuskinji Margo Ševrije, koja je nakon neugodnog pada sa preko četiri i po metra visine polomila nogu! Francuska takmičarka u skoku s motkom preskočila je visinu od 4,56 metara i tako zabeležila sasvim dobar rezultat, ali je pri pokušaju da preskoči lestvicu na 4,65 centimetara pala pored stručnjake na koju je trebalo da se dočeka!

Ševrije je zbog užasnog pada sa velike visine doživela otvoreni prelom skočnog zgloba, a medicinski tim joj je na borilištu ukazivao pomoć pre nego što je prebačena u bolnicu. Na fotografijama koje smo izdvojili može se videti bol na licu atletičarke, bez zumirane povrede koja izgleda jezivo. Pogledajte fotografije sa lica mesta:

Ševrije je višestruka šampionka Franucske u skoku s motkom, a redovna je i na najvećim međunarodnim takmičenjima. Kao najbolji rezultati u njenoj karijeri izdvajaju se nastupi u finalima na Svetskim i Evropskim prvenstvima prethodnih godina, a na takmičenju u Glazgovu gde je doživela užasnu povredu završila je kao osmoplasirana.

(MONDO/D. N.)

BONUS VIDEO: