Šteta!

SKANDAL NA MEČU SRBIJE I CRNE GORE: Selektor Srbije ULETEO na teren zbog hrvatskih sudija!

Autor Nikola Lalović

Rukometašice Srbije su u još jednom meču sa Crnom Gorom odigrale sjajno, ali su na kraju bile kratke za gol!

Izvor: MN Press

Još jednom je malo falilo da Srbija napravi senzaciju! U Zrenjaninu u "Kristalnoj dvorani" Crna Gora je savladala naš tim 31:30 posle trik gola Itane Grbić na samom kraju meča, a sada su devojke pod vođstvom Uroša Bregara do poslednjeg minuta bile u igri, ali je na kraju Crna Gora pobedila 26.25 (14:14). 

Srbija je dala gol i vratila se u igru na 40 sekundi do kraja, a onda je Bojana Popović iskoristila svoj poslednji tajmaut i do kraja meča su Crnogorke sačuvale prednost i pobedu. Napravila je Matea Pletikosić faul u napadu na 20 sekundi do kraja, a onda je sudija i našem timu sudio faul u napadu na šest sekundi do kraja! 

Uroš Bregar je bio besan posle ovoga i cinično je "bacio kosku" hrvatskim arbitrima meča Zoranu i Davoru Lončaru i meč se završio uz mnogo nesporazuma i sa žutim kartonom za Bregara!

Posle dve pobede nad Srbijom Crna Gora je osvojila ovu grupu sa osam bodova i plasirala se na Evropsko prvenstvo. Na drugom mestu je Turska koja je savladala Bugarsku dva puta i ima pet poena, dok je Srbija treća sa tri. Ako naše devojke savladaju Bugarsku u aprilu, gde su ogromne favoritkinje, sve će se rešiti u meču sa Turskom na domaćem terenu. 

U prvom poluvremenu su Sanja Radosavljević i Anđela Janjušević vodile naš tim, a nakon uvodnog vođstva ekipe su se smenjivale i videli smo rezultatsku klackalicu. Kada je delovalo da će imati prednost domaći naš tim je pred odmor stigao do 14:14.

Na startu drugog dela igre Srbija je iz kontre povela 15:14, a Crnoj Gori je trebalo skoro pet mintua da postigne prvi gol u drugom delu meča. Kada su naše devojke povele sa 17:15 mogle su i do "plus tri", ali je usledio jedan prestup, isključenje i vratile su se Crnogorke i izjednačile. Nakon novog isključenja Tijane Simić uspeo je naš tim da ne ode u minus već je ostao na 21:21.

Nakon tajmauta Uroša Bregara naš tim je održao egal sa domaćinom, a nadu nam je dao promašao Crnogorki sa sedam metara na sedam minuta do kraja pri rezutlatu 24:24. Ipak u finišu su povele igračice domaće ekipe 26:24 i morao je tajmautom da reaguje Uroš Bregar.  Spasilo nas je isključenje Ilde Kepi na tri minuta do kraja, ali nisu naše rukometašice iskoristile višak i tu je bio kraj.

(MONDO, N.L.)

BONUS VIDEO: