Auuu!

TRAGIČNO - VOJVODINA ISPALA IZ LIGE EVROPE U POSLEDNJOJ SEKUNDI! Umesto šuta i gola za pobedu, PRESTUP

Autor Nikola Lalović

Velika, velika šteta za Vojvodinu i srpski rukomet!

Izvor: Mondo / Uroš Arsić

Kakva šteta, kakva nesreća! Rukometaši Vojvodine su pobedili Kadeten na svom terenu 24:21 (11:8) u poslednjem kolu Top 16 faze Lige Evrope, ali je tim Borisa Rojevića završio kao poslednji u grupi i to zbog jednog prestupa! 

Trebala je Vojvodini pobeda od četiri gola razlike kako bi prošla dalje u nokaut fazu Lige Evrope, posle sjajne odbrane domaćeg tima imao je crveno-beli tim napad za tih plus četiri, ali je Nemanja Ratković napravio prestup i umesto da uputi šut za pobedu sudija je svirao kraj i poslao Šafhauzen dalje. Pogledajte poslednji napad: 

Prvo ime meča bio je svakako fantastični Andrej Trnavac sa 18 odbrana, a u napadu je najefikasniji bio Gregor Ocvirk sa šest golova. Luka Rogan je dao pet, Baris Puhovski četiri, a Bojam Rađenović tri. Što se tiče rivala Odin Tor Rikardson je dao šest, a Arijel Pjetrašik sedam golova. 

Krenulo je fantastično! Nije mogao Kadeten do gola 14 minuta, fantastični Andrej Trnavac je uspeo da upiše osam odbrana, a čak je i kod prvog gola gostiju imao kontakt sa loptom. Vodila je Vojvodina 7:0, a onda je posle tri uzastopna gola gostiju na oduševljenje publike na "Slanoj bari" Boris Rojević u 16. minutu sa klupe podigao Jovicu Nikolića i uveo ga prvi put u igru. 

Sjajno je zatim povukao Baris Puhovski, sa dva individualna gola povisio na 9:3, a onda je i Mohamed Aziz u poslednjem dodavanju u napadu preko bloka uspeo da postigne pogodak za 10:3. Ipak kada je delovalo da će se nastaviti dobra igra Vojvodine svirana su dva isključenja domaćinu i na poluvreme se otišlo sa samo tri gola prednosti - 11:8. 

Izvor: MN Press

Dobro je počeo drugi deo igre sa dva pogotka Gregora Ocvirka, zatim i sa isključenjem Đoana Kaneljasa i sedmercem za 15:10. Ipak uspeo je gostujući tim da se vrati u igru, da se drži uglavnom na četiri gola minusa sve do kraja kada je Ocvirk napravi dve greške Prvo je bacio Pjetrašiku loptu u ruke pa promašio sedmerac i došao je Kadeten na 23:21. Iako su "lale" imale napad za pobedu, na kraju su ispale! 

Flensburg je kao prvi u grupi prošao dalje, drugi je Silkeborg, a Kadeten i Vojvodina su sa po četiri boda bili izjednačeni. Imali su i istu gol razliku u međusobnim duelima, ali je Šafhauzen prošao dalje zbog bolje gol razlike ukupno. 

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posetite Mondo Pređi na sajt


Standings provided by Sofascore

(MONDO, N.L.)

BONUS VIDEO: