Car!

SVETSKI ŠAMPION DOŠAO U NOVI SAD I PROGOVORIO SRPSKI: Legendarni Španac oduševljen Srbima na tribinama! (VIDEO)

Autor Nikola Lalović

Đoan Kaneljas nije krio oduševljenje atmosferom na "Slanoj Bari" u meču Kadetena i Vojvodine u Ligi Evrope.

Izvor: Arena premium/Screenshot

Gledali smo pravi spektakl u poslednjem kolu Top 16 faze Lige Evrope u meču Vojvodine i Kadetena. Na kraju je srpski šampion pobedio 24:21 i ostao na gol od prolaska u nokaut fazu, a posle utakmice domaću publiku oduševio je Đoan Kaneljas. Fantastični 37-godišnji španski bek na ovom meču postigao je samo jedan gol u finišu, a posle utakmice dao je izjavu - na srpskom!

"Hvala, hvala! Igra nije bila mnogo dobra, ali imali smo malo sreće. Bez sreće ne bismo imali povoljan rezultat, ne bismo prošli u osminu finala", rekao je Kaneljas na našem jeziku! 

Iskusni levi bek je rođen u Kataloniji i igrao je za Granoljers, Barselonu, Siudad Real i Atletiko Madrid u domovini, a srpski je naučio igrajući u Vardaru od 2016. do 2018. godine. Takođe tokom karijere je nastupao sa velikim brojem srpskih rukometaša.

"Danas je bilo teško, ali očekivali smo ovo. Oni imaju zaista dobar tim. Mi iskrneo nismo igrali dobro, mnogo smo se mučili protiv njihove odbrane, posebno u prvom poluvremenu. Kontrola... Da, u pravu si, u poslednjih deset mintua igrali smo bolje ili bar bez grešaka", rekao je o meču sa Vojvodinom, pa pohvalio Andreja Trnavca koji je završio utakmicu sa 18 odbrana: "Golman Vojvodine je bio jako dobar, ali promena je to što smo u drugom poluvremenu postizali golove. Uspeli smo da se plasiramo u osminu finala,srećni smo zbog toga, ali znamo da će biti još teže od sada. Sada je vreme da se uživa i nije lako misliti dalje."

Na kraju se, ponovo na srpskom, zahvalio publici u Novom Sadu koja je ispunila "Slanu Baru" i napravila sjajnu atmosferu. "Hvala, hvala, hvala za sve jer je sve dobro kada se igra u Srbiji pred ovoliko ljudi. Hvala puno!" Pogledajte: 

Đoan Kaneljas je u Španiji osvojio dve titule, četiri kupa, tri superkupa, u Nemačkoj jednu Bundesligu, u Makedoniji i Mađarskoj po jednu titulu takođe, a u Ligi šampiona ima titulu iz 2017. sa Vardarom, Sa Španijom je bjednom bio svetski, a dva puta evropski šampion, a ima i tri svetske bronze, dva evropska srebra i jednu bronzu sa EP.

(MONDO, N.L.)

BONUS VIDEO: