Ostali sportovi

"ČAST JE I PRIVILEGIJA IGRATI ZA SRBIJU!" Novi "orlovi", novi selektor i jasan cilj - SENZACIJA protiv Španaca!

Autor Nikola Lalović

Rukometaši Srbije spremni su za nove izazove i za pobede! Krećemo od Poljske, sa Španijom u mislima.

Izvor: Profimedia/IMAGO

Počela je nova era srpskog rukometa! Promovisani su novi selektor Boris Rojević i novi sportski direktor reprezentacije Marko Vujin, a plan je da sepravi tim koji će nas prvi put posle 16 godina odvesti na Olimpijske igre. 

Pred jako težak dvomeč baraža za plasman za Evropsko prvenstvo protiv Španije naš tim će dva puta odmeriti snage sa selekcijom Poljske. Uroš Borzaš pred taj meč ističe da mu je čast i privilegija da igra za nacionalni tim i da je spreman da ponudi mnogo "orlovima". 

"Čast je i privilegija što sam ponovo na spisku i jedva čekam da krenemo u novi ciklus rada. Biće sigurno drugačije, najpre zbog novog stručnog štaba, ali verujem da ćemo se brzo uigrati i navići. Nadamo se dobrom početku, već na dvomeču sa Poljacima. Energija u ekipi je uvek bila dobra i to se neće promeniti, a svi smo dovoljno iskusni da se na sve promene u taktici i pristupu igri vrlo lako možemo adaptirati. Ovo okupljanje nam je veoma važno jer ćemo pred Španiju imati malo vremena. Svesni smo da nismo favoriti, ali smatram da je to dobro za nas i da nam više prija ta uloga i pritisak na protivniku. Poljska će biti odlična priprema za Španiju. Pobedili su nas u januaru na turniru, ni jedni ni drugi nismo prošli grupu na prvenstvu i negde smo ujednačeni po kvalitetu i sigurno će biti dobra uvertira za majske akcije", zaključio je 24-godišnji reprezentativac Srbije.

Sada je naš tim u Kovilovu, a zatim leti za Poljsku gde će u Gdanjsku odigrati dva prijateljska susreta 14. i 18. marta. Zatim nam u narednoj EHF nedelji slede dueli sa Španijom. 

(MONDO, N.L.)

BONUS VIDEO: 

Dragan Pešmalbek za MONDO
Izvor: YouTube/MONDO