Ostali sportovi

POČELA NOVA ERA REPREZENTACIJE SRBIJE - POBEDOM! Orlovi pokazali kako žele da naprave senzaciju!

Autor Dušan Ninković

Rukometna reprezentacija pobedila na debiju Borisa Rojevića.

Izvor: MN Press

Novi selektor rukometne reprezentacije Srbije, trener novosadske Vojvodine Boris Rojević, debitovao je na klupi nacionalnog tima pobedom nad Poljacima! Prvi od dva prijateljska meča zakazana tokom EHF nedelje Srbija je rešila u svoju korist (26:25) nakon velike borbe, a rival će imati će imati šansu za revanš.

Pivot reprezentacije Srbije Dragan Pešmalbek bio je nezaustavljiv za odbranu rivala i postigao je šest golova na ovom meču, a istakao se i Đorđe Đekić koji je četiri puta tresao mrežu rivala. O debiju na klupi reprezentacije Srbije odmah nakon meča oglasio se Rojević, koji je trijumfom startovao novo poglavlje u karijeri. 

"Čestitao bih mojim momcima na velikoj borbi, na ogromnoj želji i energiji. Svaka pobeda na strani je jako velika. Jako sam zadovoljan što smo otvorili neki zajednički rad sa pobedom. Bilo je i dobrih i loših stvari, vidi se da presotaje još mnogo da se radi, ali jako mi je drago što smo otvorili ovo okupljanje pobedom. Imamo novi duel za dva dana, pokušaćemo da ispravimo neke greške, ali bih iskoristio taj susret da dam priliku igračima koji su danas imali manju minutažu da više igraju", istakao je novi selektor Srbije.

Podsećamo, dve prijateljske utakmice protiv Poljske poslužiće Srbiji kao dobra priprema za utakmice protiv Španije. Nacionalni tim će u baražu za odlazak na Svetsko prvenstvo igrati protiv jedne od najjačih selekcija Evrope i pokušati da napravi senzaciju. Ti mečevi su na programu početkom maja - prvo na gostujućem terenu, a zatim pred navijačima Srbije u roku od samo tri dana.

(MONDO/D. N.)

BONUS VIDEO: