Ostali sportovi

NOVA SRBIJA REĐA POBEDE, SAD SMO RAZBILI RIVALA: Debitant pokazao klasu, Ilić izrešetao gol!

Autor Nikola Lalović

Srbija je u eri Borisa Rojevića počela dobro!

Izvor: PressFocus / Sipa Press / Profimedia

Odlično je počela nova era srpskog rukometa! Nakon što je naš tim na debiju novog selektora Borisa Rojevićasavladao Poljake 26:25, sada smo u drugom meču sa isstim rivalom bili još bolji. Srbija je pobedila 36:28

Ponovo je bio sjajan najbolji iz prošlog meča Dragan Pešmalbek koji je dobro iskoristio minute i dao četiri gola, a nazire se da bi i Luka Rogan koji je takođe imao četiri gola mogao da bude ozbiljna uzdanica na poziciji kružnog napadača. Ipak najefikasniji je bio Vanja Ilić na levom krilu sa 9 golova. Odlično se pokazao i debitant Aleksa Tufegdžić sa desnog krila koji je postigao pet golova. Povratnik Darko Đukić je dao četiri pogotka, Predrag Vejin i Miloš Kos po tri. 

Sa druge strane Prižtula je bio odličan sa sedam golova, Kamil Šipžak je postigao pet, a Šroščuk je dao četiri. Ipak, odbrana nije mogla da zaustavi naš tim i Boris Rojević je upisao drugi trijumf od dolaska na čelo nacionalnog tima. Sada nas čeka povratak klupskom rukometu, a zatim Srbiju čeka jako, jako težak posao i dueli sa Španijom u baražu za plasman na Evropsko prvenstvo. 

"Danas smo igrali mnogo gore nego u petak. bilo je nekih pozitivnih stvari, pogotovo u prvom poluvremenu, ali nažalost zbog glupih grešaka izbacili smo sami sebe iz ovog meča", rekao je posle utakmice selektor rivala Marcin Lijevski.

SRBIJA: Ćirović, Trnavac, Milosavljev – Jevtić, Jovanović 1, Kos 3, Borzaš 2, Kojadinović, Radivojević 1, Tufegdžic 5, Ilić 9, Vejin 3, Nikolić Marko, Đekić, Rogan 4, Đukić 4, Pešmalbek 4, Srdanović, Nikolić Matija

(MONDO, N.L.)

BONUS VIDEO: