Ostali sportovi

SRBIJA JOŠ LIŽE RANE, A HRVATI I SLOVENCI SLAVE ODLAZAK U PARIZ: Pravac Olimpijske igre, mi ćemo još čekati!

Autor Nikola Lalović

Srbija je posle lošeg Svetskog prvenstva ostala bez šansi za odlazak na Olimpijske igre kada je rukomet u pitanju, a iz regiona tamo idu Slovenija i Hrvatska.

Izvor: Pau Barrena / AFP / Profimedia

Nakon Hrvatske na Olimpijske igre otišla je i rukometna Slovenija! Hrvati su uspeli da u prvom meču kvalifikacionog turnira u Nemačkoj savladaju Austriju, zatim su šokirali Nemačku, a sada su sve završili sa ubedljivim trijumfom nad Alžirom 34:22.

A nakon velike drame i Slovenci su otišli u Pariz. Zapravo je najveći posao odrađen na samom startu turnira kada je tim Uroša Zormana savladao Brazil 27:26 u dramatičnoj završnici golom na samom kraju meča. Potom je Španija zgazila Slovence 32:22, a sada su pobedom nad Bahreinom 32:26 otišli na Olimpijske igre.

Nemci su anulirali poraz od Hrvatske i u direktnom duelu u borbi za plasman na OI savladali su Austriju 34:31, dok je Španija završila posao u meču sa Brazilom trijumfom 28:26. Norvežani su overili svoju vizu lakom pobedom nad Tunisom 41:24 i sada čekamo samo poslednjeg putnika u Pariz koji će biti odlučen u duelu Portugala i Mađarske koji je na programu od 21 čas.

Na Olimpijskim igrama će igrati Francuska kao domaćin, Danska šao šampion sveta, Japan, Argentina, Švedska, Egipat kao i Španija, Slovenija, Nemačka, Hrvatska, Norveška i Portugal ili Mađarska.

(MONDO, N.L.)

BONUS VIDEO: