Ostali sportovi

PARTIZAN NAPRAVIO ČUDO - 40 SEKUNDI HAOSA NA STRELIŠTU: Crno-beli u finalu posle nestvarnog penala! (VIDEO)

Autor Nikola Lalović

Partizan i Vojvodina će igrati za trofej Kupa Srbije!

Izvor: Arena sport 2/Printscreen

Au, kakva drama u polufinalu kupa Dr Branislav Pokrajac! Mnogo smo drama videli u srpskom rukometu ove sezone, od one reprezentativne protiv Islanda, preko sjajnog "večitog derbija" do neverovatnog meča Vojvodine i Kadetena u Ligi Evrope, ali ovome nema ravne! 

Na kraju je Partizan pogotkom sa sedmerca heroja trijumfa Ivana Mićića uspeo da pobedi Dinamo iz Pančeva 36:35 boljim izvođenjem sedmeraca, a pogledajte samo radost rukometaša Partizana posle tog pogotka i prolaska dalje!

A kako i da se ne raduju! Samo 40 sekundi pre kraja meča Partizan je bio otpisan! Kada je Ilija Bogdanović pogodio sa crte za 30:28 crno-belima je ostalo jako malo vremena da nadoknade dva gola razlike. Reklo bi se nemoguća misija, ali ne!

Kojadinović je pokazao zašto ga je Tuluz potpisao za kraj ove sezone i bombom pocepao mrežu Milana Kosanovića za 30:29. Trebalo je da drži loptu Dinamo, a trener Dragan Marković je istrošio sve tajmaute, pa smo videli kako Miloš Grozdanić tu loptu gubi. 

Da stvar bude gora po ekipu domaćina u hali "Strelište", Nikola Stamenković nije spustio loptu na vreme kada ju je dobio od Grozdanića i zbog opstrukcije igre mu je suđen crveni karton! Po propozicijama to je i sedmerac, a Kojadinović je pogodio i odveo je ovaj meč u sedmerce! Pogledajte taj momenat:

Došlo je do izvođenja sedmeraca i kada je Milan Pavlović pogodio prečku delovalo je da je meč gotov, ali je ipak uspeo Nikoli Kovačeviću da odbrani šut Kosanović. Ipak na kraju je šut u poslednjoj dodatnoj penal seriji igraču Dinama dva puta pogodio staviu i nije ušao u gol, a pivot Ivan Mićić je bio precizan!

Kod Partizana je Uroš Kojadinović bio najefikasniji sa 10 golova, Ivan Mićić je dodao 6, Nemanja Peštić je imao 7, a Veljko Popović 5. Kod "krstaša" Ilija Bogddanović je dao 7, Stefan Ilić 6, Boris Dornjei 5, a tragičar Stamenković 4 gola.

U drugom meču bilo je mnogo, mnogo manje drame! Iako su nedavno u okviru Super rukometne lige u Šapcu odigrali nerešeno, sada je timove Vojvodine i Metaloplastike razdvojilo četiri gola. Vojvodina je pobedila 30:26. Lider šampiona Srbije na ovom meču bio je Petar Đorđić sa osam golova, uspeli su Baris Puhovski i Vukašin Vorkapić da daju po šest, dok je sa druge strane Milan Jovanović bio precizan devet puta!

(MONDO, N.L.) 

BONUS VIDEO: