Ostali sportovi

ČEKA SE MEČ SRBIJE I HRVATSKE? "Orlovi" u drugom šeširu na žrebu za Euro!

Autor Nikola Lalović

Mogući su brojni komšijski dueli!

Izvor: Nikola Krstic / Alamy / Alamy / Profimedia

Srbija čeka žreb! Od 16:30 će rukometaši dobiti rivale u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2026. godine koje se igra u Danskoj, Norveškoj i Švedskoj. Pored tri rivala i Francuska je kao pobednik prošlog Eura direktno prošla dalje, a deli se još 20 viza. 

Potrebno je da u svojoj grupi Srbija bude među prva dva da bi sigurno otišla na Evropsko prvenstvo, ali će i četiri najbolje četvrtoplasirane reprezentacije otići na Euro. Srbija se našla u drugom šeširu, ali nije treći šešir bez svojih "mina". Ovo je kompletan sastav za žreb: 

  • PRVI ŠEŠIR: Nemačka, Španija, Mađarska, Hrvatska, Island, Slovenija, Portugal i Holandija
  • DRUGI ŠEŠIR: Austrija, Crna Gora, Srbija, Poljska, Češka, Makedonija, Farska Ostrva i Grčka
  • TREĆI ŠEŠIR: Bosna i Hercegovina, Slovačka, Belgija, Švajcarska, Rumunija, Litvanija, Ukrajina i Italija
  • ČETVRTI ŠEŠIR: Finska, Izrael, Estonija, Gruzija, Turska, Luksemburg, Letonija i tzv. Kosovo

Srbija je nedavno promenila selektora i na čelo našeg tima je stao Boris Rojević, dugogodišnji trofejni stručnjak Vojvodine. On je debitovao sa dve pobede nad Poljskom u prijateljskim mečevima, a sada početkom maja čekamo dvomeč baraža za plasman na Svetsko prvenstvo protiv Španije.

Što se tiče žreba, u prvom šeširu nema lakih protivnika mada je naš tim bio uspešan u duelima sa Holandijom i Slovenijom u zadnje vreme, a sa Islandom smo ispustili pobedu na Euru u Nemačkoj. Iz četvrtog šešira niko ne bi smeo da bude problem, ali se jesmo u kvalifikacijama za jedan Euro mučili sa Fincima, dok iz trećeg šešira mogu da dođu neugodni Rumunija, Švajcarska pa i Bosna i Hercegovina. 

(MONDO, N.L.)

BONUS VIDEO: