Ostali sportovi

IZVUKLI SRBIJU I KOSOVO, PA POČELI DA SE SMEJU! Pogledajte kako je ponovljen žreb rukometaša (VIDEO)

Autor Milutin Vujičić

Pogledajte kako je ponovljen žreb za kvalifikacije na Evropskom prvenstvu 2026.

Izvor: YouTube/EHF Handball/Screenshot

Rukometna reprezentacija Srbije dobila je danas rivale u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2026. godine u Švedskoj, Danskoj i Norveškoj. "Orlovi" će igrati protiv Španije, Italije i Letonije, dok je zanimljivo to uspelo tek iz drugog puta jer je žreb morao da bude ponovljen!

O čemu se radi? Srbija je prvobitno izvučena u šestu grupu, a nije mogla da se nađe u toj grupi jer je u njoj već bilo "Kosovo". Prema propozicijama žreba, Srbija i "Kosovo" zbog jasnih razloga ne mogu da budu u istoj grupi, tako da je odmah posle toga objašnjeno da će se sve ponoviti. Kuglica sa papirićem "Kosovo" je stavljena sa strane, a potom je izvučena nova u kojoj je bila četvrta grupa, odnosno tamo su nas čekali Italija i Letonija, odnosno kasnije i Španija. Pogledajte kako je to izgledalo:

Srbija je nedavno promenila selektora i na čelo našeg tima je stao Boris Rojević, dugogodišnji trofejni stručnjak Vojvodine. On je debitovao sa dve pobede nad Poljskom u prijateljskim mečevima, a sada početkom maja čekamo dvomeč baraža za plasman na Svetsko prvenstvo protiv Španije, upravo našeg rivala u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2024. godine. Ipak, treba istaći da dalje idu dve ekipe, što je dobar znak za "orlove".

Pogledajte i sastave svih grupa u kvalifikacijama za EURO2026:

Izvor: TV Arena sport/Screenshot

BONUS VIDEO:

(MONDO - M.V.)