Ostali sportovi

NEĆEMO SE ŽALITI, OBJAVIĆEMO "PRLJAV VEŠ": Oštro saopštenje zbog poraza od Partizana!

Autor Milutin Vujičić

Oglasili su se Pančevci posle prave drame u polufinalu rukometnog Kupa.

Izvor: Ivica Veselinov/© MN press, all rights reserved

Vojvodina i Partizan boriće se 13. aprila u Novom Sadu za pehar Kupa dr Branislav Pokrajac, međutim i dalje se ne stišava bura oko dešavanja u polufinalu. Dinamo iz Pančeva je nezadovoljan zbog poraza od Partizana (36:35 posle izvođenja sedmeraca) i zbog toga su se oglasili saopštenjem.

Pančevci su reagovali zbog, kako kažu, "spornih odluka u poslednjim minutima meča" i nakon sastanka Upravnog odbora odlučili su da se neće žaliti!? Razlog leži u činjenici da veruju da to ništa nija ne bi donelo, tako da su se odlučili na potpuno drugačiju taktiku. Njihovo saopštenje prenosimo u kome su najavili da će, između ostalog, ubuduće iznositi "prljav veš" rukometne organizacije prenosimo u celosti.

"Bez obzira što su poslednja dva gola Partizana postignuta neregularno i suprotno pravilima rukometne igre, nećemo se žaliti, iz prostog razloga što usvojena žalba ne vraća pobedu i ne donosi plasman u finale zaslužen boljom igrom na terenu. Umesto toga, primenićemo taktiku dobitnu u Srbiji. U medijima ćemo iznositi neistine, prljav veš rukometne organizacije, govoriti sve najružnije za sudije i sudijsku organizaciju.

Poučeni smo primerom nekih trenera koji su to već uspešno patentirali i na taj način zadobili simpatije nedodirljivih krojača rezultata, dokazali da se samo na taj način može obezbediti podrška i pomoć sudija i organizacije, bez ikakvih posledica. Znamo da su i sudije ljudi i mogu da pogreše, ali je prosto nemoguće da ne znaju da su u rukometu dozvoljena maksimalno tri koraka ili da sedmerac ne sme da se šutira iz skok šuta, a da istovremeno supermenskim predispozicijama, na daljinu, izmere intenzitet faula, sviraju „pasivnu igru” dva dodavanja posle podignute ruke i premere koliko je santimetara pored noge igrač spustio loptu da bi opstruisao igru(?!). I to sve u poslednjih 30-tak sekundi i sve na štetu iste, u sredu bolje ekipe.

Protivničkim igračima smo sportski čestitali nezasluženu pobedu. Doduše i oni nama, uz kliše „ u rukometu ne pobedi uvek bolji”, potvrdivši tako utisak svih koji su gledali ovo polufinale kupa. Na ovaj način, brutalnim izbacivanjem iz kupa, Dinamu je naneta nepopravljiva šteta, a s obzirom na to da nije prvi put, razmotrićemo pažljivo naš celokupni odnos sa rukometnom organizacijom jer iskreno smatramo da poštovanje treba da bude obostrano", navodi se u saopštenju Dinama.

BONUS VIDEO:

(MONDO - M.V.)