Ostali sportovi

ZA OVAJ SPORT NIKAD NISTE ČULI! Izmišljen je u Evropi, a snimak je postao viralan

Autor Nemanja Stanojčić

Ovako nešto još uvek niste videli.

Izvor: RTL+/Youtube

Čuli ste za američki fudbal, čuli ste i za hokej, ali sigurno niste čuli za mešavinu ta dva sporta! Američki fudbal na ledu. Verovatno je prva pomisao posle ove rečenice da su to smislili Amerikanci, ali ni to nije tačno. Verovali ili ne novi sport se pojavio u Nemačkoj.

Ne igra se na ogromnom terenu kao NFL utakmice, već na ledu u dvorani i tamo važe neka posebna pravila. Snimak je već oduševio mnoge ljubitelje sporta širom sveta i neki bi voleli da se oprobaju u tome. Doduše, ako je suditi po klipu koji se pojavio, nije lako održavati ravnotežu. Posebno u delu kada je potrebno šutnuti loptu koja stoji na ledu, pošto se vidi i kako je igrač samo pao na led posle šuta.

Interesantno je i da igrači ne nose klizaljke kao na ledu, već su u patikama i to je ono što čini igru još interesantnijom. Nije lako trčati na ledu. Sve ovo deluje dosta zanimljivo, pa je tako snimak oduševio posebno i ljubitelje sporta u Americi. "Mogao bih da gledam celu sezonu takmičenja u ovome", napisao je jedan od navijača na društvenim mrežama.

Pogledajte i sami na snimku kako ovaj sport izgleda. Da li biste se oprobali?

Američki fudbal na ledu
Izvor: YouTube/Unviersity Magazine

(MONDO - N.S.)

BONUS VIDEO: