Ostali sportovi

BOSANAC POBEDIO U FORMULI 3: Uspeh karijere Ferarijevog đaka

Autor Haris Krhalić

Fantastična vožnja Dina Beganovića, vozača iz Švedske poreklom iz BiH.

Izvor: Hasan Bratic / Sipa Press / Profimedia

Švedski vozač bh. porekla Dino Beganović u nedelju je ostvario prvu pobedu u karijeri u Formuli 3. Fantastičnom vožnjom u Albert parku u Australiji, 20-godišnji Beganović je završio trku ispred Leonarda Fornarolija iz ekipe Tridente, kao i timskog kolege iz Prema rejsinga Gabrijela Minija.

Beganović je u 11. krugu stupio na čelo trke i vodeću poziciju je sačuvao do samog kraja. "Sjajan je osećaj vratiti se ovako nakon Bahreina, vrlo dobri bodovi , tako da sam jako zadovoljan današnjom trkom koja je bila vezana za upravljanje i najbrži krug, ako se ne varam. Dakle, vrlo dobar osećaj pred malu pauzu”, rekao je Beganović.

Beganovićevi roditelji Fikret i Mirnesa otišli su iz Zenice u Švedsku krajem osadesetih i tamo se Dino rodio 2004. U kartingu je počeo da se takmiči sa 11 godina, a sa 18 se probio do Formule 3, kao đak Ferarijeve vozačke akademije.

Dino je ovom pobedom stigao do četvrte pozicije u ukupnom poretku sa 28 bodova i ima devet bodova manje od vodećeg dvojca - Luka Brauninga i pomenutog Fornarolija. Treći je Gabrijel Mini sa 32 boda. 

(MONDO - M.Š)

Tagovi