Ostali sportovi

TRI SRPKINJE IGRAJU ZA TROFEJ LIGE ŠAMPIONA: Nijedna nije u reprezentaciji, tako ne ide!

Autor Nikola Lalović

Prerano smo odustali od najboljih, to je valjda jasno.

Izvor: Profimedia/IMAGO

Ženski rukomet stoji bolje od muškog u Srbiji, bar kada je Liga šampiona u pitanju! Samo su Miloš Kos i Dragan Pešmalbek prošli u nokaut fazu Lige šampiona od rukometaša, dok će u četvtfinalu Lige šampiona za dame igrati Andrea Lekić, Dragana Cvijić i Željka Nikolić! Nažalost, Andrea Lekić i Dragana Cvijić koje igraju za Ferenvaroš odavno ne igraju za nacionalni tim, a ni desnog krila CSM Bukurešta Željke Nikolić nema već neko vreme u nacionalnom timu. 

Ferencvaroš je u posle poraza u prvoj meču na domaćem terenu 30:28 uspeo da savlada Brest u gostima 31:26, aAndrea Lekić je postigla četiri, dok je Dragana Cvijić dala dva gola. Ekipa Krima iz Ljubljane je u prvom meču na domaćem terenu poraćena 30.24 od CSM Bukurešta, a Rumunke su u revanšu bie bolje identičnim rezultatom. U tom revanšu Željka Nikolić je postigla dva pogotka.

Najzvučniji par četvrfinala je sigurno duel Đera i trostrukog uzastopnog šampiona Evrope Đera iz Kristiansunda. Odenze će igrati sa nemačkim Betghajmom, a Dragana Cvijić i Andrea Lekić sa Ferencvarošem idu na noge Esbjergu. Željka Nikolić će sa Bukureštom na megdane Mecu.

(MONDO, N.L.)

BONUS VIDEO: