Ostali sportovi

BERLIN SLAVI SRBINA, ZBOG NJEGA SANJAJU TROFEJ: O Dejanu i njegovim odbranama bruji Evropa!

Autor Nikola Lalović

Kakve golmane ima Srbija, dva čuvara mreže "orlova" su ključni igrači prvih mečeva nokaut faze Lige Evrope!

Izvor: Profimedia/IMAGO

Kako brane Srbi! U prvim mečevima nokaut faze Lige Evrope Dejan Milosavljev je upisao 17, a Vladimir Cupara 13 odbrana i tako su doneli prevagu i pobede svojim timovima. 

Fuhse iz Berlina se našao na korak od plasmana u četvrtfinale pošto je na gostovanju tim iz Nemačke savladao Kadeten Šafhauzen 32:28. Sa druge strane Hrvat Kristijan Pilipović je imao 11 odbrana i jasno je da je razlika na golu upravo donela razliku Berlincima. U timu Fuhsea bio je i Mijajlo Marsenić koji je postigao tri gola, a najefikasniji u pobedničkom timu bio je najbolji igrač sveta Matijas Gidsel sa devet golova, dok je Hans Lindberg dao đest, a Džeri Tolbring pet. Kod poražene ekipe Patrik Martinović je bio precizan sedam puta, a Mehdi Ben Romdane i Odin Tor Rikardson po pet puta. 

U drugom odigranom meču Dinamo je u Bukureštu bio bolji od Bjeringbro Silkeborga 37:34 i tu će se u revanš meču u Danskoj voditi mnogo, mnogo veća bitka. Naš Vladimir Cupara je sa 13 odbrana bio odličan, a mađarski pivot Mikloš Rošta sa devet golova je dominriao u napadu. Lazar Kukić je postigao samo jedan gol, a Luka Cindrić sa šest je ponovo pokazao klasu. Kod Danaca Vilijam Bogojević i Mads Emil Lebroh su imali po sedam golova. 

(MONDO, N.L.)

BONUS VIDEO: