Ostali sportovi

SRBIJA PRESKOČILA NORVEŠKU! Aleksandra dobila "rat", a onda se pojavila Mia (17)

Autor Mladen Šolak

Odličan početak izabranica Dušana Vemića

Izvor: MN Press

Bili Džin King kup reprezentacija Srbije upisala je prvi trijumf u Portugalu, gde se takmiči u Prvoj grupi Evroafričke zone. Najbolje srpske teniserke savladale su reprezentaciju Norveške - 2:0, pobedama Aleksandre Krunić i Mije Ristić.

Aleksandra Krunić, najiskusnija teniserka u sastavu reprezentacije, donela je prvi poen trijumfom u "ratu brejkova" protiv iskusne Urlike Ejkeri, 563. igračice sveta - 6:4, 6:4. "Od samog starta Aleksandra je uspevala da se nametne na servis rivalke, međutim, nije uspevala da zadrži sopstveni na šljaci u Ojeresu, sve do sedmog gema prvog seta, kada je napokon uspela da potvrdi brejk i da sačuva prednost do kraja seta. Sličan scenario viđen je i u nastavku meča, ali je srpska teniserka pokazala snagu i upisala zlata vredan poen", navedeno je u izveštaju na sajtu Teniskog saveza Srbije.

Na teren je potom izašla najmlađa reprezentativka, Mia Ristić, i ispred sebe je imala najbolje rangiranu teniserku Norveške u Portugaliji, 388. na planeti, Malene Helgo i slavila je - 6:4, 6:4. U meču u kome je prvi set odlučio dalji tok, Mia je ispustila priliku da rano dokusuri rivalku, jer je vodila 3:0 i 4:1. Ipak, malo opuštanje je nije koštalo, već je rutinski meč privela kraju i stavila na semafor 2:0 protiv Norveške, za miran san Srbije u nastavku takmičenja.

(MONDO - M.Š)

BONUS VIDEO: