Ostali sportovi

SRBIN VREĐAO RIVALA: TI SI LAŽNI SAMURAJ! Aleksandar Rakić "streljao" Prohasku pred borbu godine

Autor Milutin Vujičić

Sve je spremno za borbu koju čeka čitava Srbija, Aleksandar Rakić ulazi u oktagon protiv Jiržija Prohaske.

Izvor: YouTube/Info Premium Pay/Screenshot

Najbolji srpski MMA borac Aleksandar Rakić vraća se u oktagon posle skoro dve godine. Dugo se oporavljao od teške povrede i u januaru je trebalo da se bori sa Janom Blahovičem, međutim borba je otkazana, pa će tako "Raketa" ovog vikenda nastupiti na specijalnoj priredbi UFC 300 i boriće se protiv Jiržija Prohaske za titulu u poluteškoj kategoriji.

Taj meč je na programu u noći subota na nedelju (očekuje se da počne između 03.00 i 04.00) i već u najavi smo dobili spektakl. Rakić je "streljao" Prohasku tokom merenja, a potom ga je prozvao govoreći na konferenciji za medije. Nazvao ga je "lažnim Samurajem", dodavši da je predstojeća borba za njega vrlo važna: "On je iz Evrope, ja sam iz Evrope, živimo blizu, hajde da vidimo ko je kralj Evrope i onda kralj cele planete".

Na ove njegove reči, naljutio se Prohaska. Njih dvojica su se dugo svađala preko društvenih mreža, ali Čeh smatra da je sada Srbin iz Beča preterao: "Previše priča... Ovo je obična borba, za mene samo jedna u nizu. Nije ovo borba za novog kralja Evrope jer ja i ne razmišljam da to budem. Ja hoću da budem kralj celog sveta, odnosno šampion. I to ću pokazati", rekao je on.

Aleksandar Rakić i Jirži Prohaska
Izvor: YouTube/Info Premium Pay

"Rekao je da sam lažni samuraj? Previše priča, kao što sam rekao, ne poznaje me. A upoznaće me u oktagonu i šta mogu. Ne zna me lično, a ako nekoga ne znaš, kako možeš takve stvari da pričaš o njemu?", poručio je Prohaska koji je objasnio da nije sebe prozvao "za samuraja" nego navijači, nakon što ga je Rakić prozvao pred medijima: "Rekao sam da je lažni samuraj jer ne postaje se samuraj tako što pročitaš knjigu. Moraš da živiš kao samuraj godinama".

Aleksandar Rakić ima 32 godine i u dosadašnjem delu karijere ima učinak od 14 pobeda i tri poraza. S druge strane Jirži Prohaska je na skoru od 29-4-1.

BONUS VIDEO:

(MONDO - M.V.)