Ostali sportovi

SRBIN HOĆE UFC POJAS, A UZEO NBA TROFEJ! Jedan san ostvaren - za drugi mora da prebije Poljaka!

Autor Dušan Ninković

MMA borac Aleksandar Rakić je pozirao uz trofej namenjen osvajaču NBA lige.

Izvor: Twitter/nbafinalstrophy/printscreen

Najbolji MMA borac srpskog porekla Aleksandar Rakić vraća se u oktagon nakon dve godine. Njegov protivnik biće Jižri Prohaska, a taj okršaj jedan je od najduže čekanih u UFC - pobednik bi u bliskoj budućnosti mogao da dobije priliku da bude izazivač u borbi za pojas.

Pred meč protiv Čeha, Aleksandar Rakić je pozirao uz trofej namenjen NBA šampionu, koji je prethodne sezone završio u rukama Nikole Jokića. Srpski košarkaš će ove godine braniti pehar, a Rakić je upravo najboljeg igrača Denver Nagetsa istakao kao jednu od osoba koje ga inspirišu.

"Da, Nikola Jokić je neverovatan. Njegova dodavanja... Njegove oči su svuda! Po mom mišljenju, on je promenio čitav sport. Iz Srbije, zemlje odakle sam ja. Osećam se veoma počastvovano što mogu da držim ovaj trofej. Preznojio sam se, veoma sam nervozan. Ovo je kao da držim UFC pojas, ostvaren je san", istakao je Rakić.

Aleksandar Rakić u profesionalnoj karijeri ima 17 odigrađenih borbi i skor 14-3. U UFC organizaciji doživeo je poraze od Volkana Ozdemira i Jana Blahoviča, a upisao je šest pobeda koje su mu pomogle da izgradi dobru reputaciju u najjačoj organizaciji na svetu. 

(MONDO/D. N.)

BONUS VIDEO: