Ostali sportovi

RAKIĆ OTIŠAO U CRKVU, PA U OKTAGON! Izgubio od velikog rivala, pre toga se molio u Las Vegasu!

Autor Dušan Ninković

Sjajni srpski borac Aleksandar Rakić pred poraz u UFC molio se Bogu u Las Vegasu.

Izvor: Instagram/rakic_ufc/printscreen

Jedna od najboljih borbi na senzacionalnom UFC 300 događaju bila je ona između srpskog borca Aleksandra Rakića i Čeha Jiržija Prohaske, koji je nokautom u drugoj rundi stigao do pobede. Rakić nije imao snage da se izbori protiv sjajnog protivnika nakon dve godine pauze zbog teške povrede, ali je bilo dobro videti ga u oktagonu, kako nastavlja svoju uspešnu karijeru.

Pre nego što je ušao u oktagon u Las Vegasu, Aleksandar Rakić je posetio crkvu Svetog Simeona u Las Vegasu, zapalio sveću, pomolio se i popričao sa sveštenikom. Fotografije i kratke snimke iz posete crkvi Rakić je objavio na svom Instagram profilu uz reči "Uz Božiju pomoć", a brojni fanovi su ostavljali komentare. Pogledajte tu objavu:

Poraz od Prohaske za Rakića je došao nakon gotovo dve godine pauze zbog pokidanih prednjih ukrštenih ligamenata. Pre te povrede bio je jedan od najozbiljnijih kandidata da postane izazivač za šampionski pojas, ali nakon poraza od Jana Blahoviča, pa dve godine kasnije i Jiržija Prohaske, srpski borac će morati obilaznim putem do titule.

Rakić u profesionalnoj karijeri ima skor od 14 pobed ai četiri poraza, a tri poraza u organizaciji UFC dogodila su se na njegovih poslednjih pet mečeva. To ne treba da čudi imajući u vidu da se borio protiv najboljih takmičara u svojoj kategoriji i da su svi oni u nekom trenutku bili ozbiljni kandidati za šampionski pojas.

(MONDO/D. N.)

BONUS VIDEO: