Ostali sportovi

DUŠAN SILNI RAZBIO HRVATA, NASTAVLJA DA PIŠE ISTORIJU: Ovo smo čekali sedam decenija, juriće zlato koje sanjamo!

Autor Nikola Lalović

Ispisao je istoriju kada je ušao u polufinale, uzeo je prvu medalju za Srbiju posle 67 godina u superteškoj kategoriji, a sada je Dušan Veletić pobedom nad Hrvatom Lukom Pratljačićem uspeo da dođe do borbe za zlato!

Izvor: MN Press

"Dušan silni" čulo se u "Pioniru", a imalo je i zašto! Srpski teškaš Dušan Veletić koji je osvojio prvu medalju za Srbiju na ovogodišnjem Evropskom prvenstvu u boksu sada je uspeo da se plasira i u finale! On je u polufinalu na bodove bio bolji od Hrvata Luke Pratljačića koga je nedavno pobedio i u kvalifikacijama za Olimpijske igre u Parizu.

Nakon što je prve dve runde rutinski dobio u trećoj je uspeo da sačuva prednost i jednoglasno je otišao u borbu za zlato! Momak iz malenog Vlaholja kod Kalinovika imaće priliku da se okiti zlatom!

U prvoj rundi srpski bokser je krenuo sa serijom udarac u telo, sjajno se kretao, a uspeo je da poveže i nekoliko krošea u glavu Hrvata i to sa konopaca. Na kraju su sudije jednoglasno dale njemu prvu rundu, a u drugoj je krenuo lošije jer ga je odmah napao Pratljačić. Pogodio je nekoliko direkata rival, ali je i Veletić plasirao desni kroše, a zatim je serijom direkata uspeo da se vrati u rundu. Nastavio je da napada telo rivala, a sudije su mu dale i drugu rundu. U trećoj rundi je nastavio sjajno da se kreće i da polako čeka kraj runde i pobedu. Uspeo je da plasira nekoliko udaraca, a uprkos tome što je i Hrvat uspeo da poveže na kraju je dobio svog jako dobrog prijatelja iz ringa.

Momak koji je boksom počeo da se bavi u Radniku iz Bijeljine imao je ogroman broj navijača iz Republike Srpske u hali, a ovo je samo jedan mali korak za njega. Veletić koji u profi karijeri već ima osam pobeda prvo će boksovati za svetsko zlato, a zatim će probati da uhvati poslednji voz za Olimpijske igre u Parizu

(MONDO, N.L.)

BONUS VIDEO:

Tagovi