BIVŠI GOLMAN SRBIJE DOŽIVEO SRČANI UDAR: Lekari mu spasili život, oglasio se i klub!

Arpad Šterbik doživeo je srčani udar...

MN Press

Užasne vesti stižu iz sveta rukometa, Arpad Šterbik doživeo je srčani udar! Zahvaljujući ekspresnoj reakciji lekara nije došlo do tragičnog ishoda, doktori su mu spasili život. Odmah je prebačen u bolnicu i odatle stižu dobre vesti.

Vesprem se oglasio i potvrdio da se Arpad oseća dobro. "Naš trener golmana nije otputovao sa timom. Tokom jutra se osetio loše, otišao je u bolnicu i tamo je dijagnostifikovan srčani udar. Zahvaljujući brzoj reakciji doktora njegovo stanje je bolje. Ako tako bude i tokom dana, sutra bi mogao da napusti intenzivnu negu. Želimo Arpiju da se oporavi što pre. Jedva čekamo da se vrati", stoji u saopštenju kluba.

Arpad je rođen u Senti, karijeru je počeo u Jugoviću i posle toga je branio za Vesprem, Sijudad Real, Atletiko Madrid, Barselonu i Vardar. Sa reprezentacijoom Jugoslavije osvojio je bronzu na Svetskom prvenstvu u Egiptu (1999. godine) i Francuskoj (2001. godine) i posl toga je 2008. godine promenio državljanstvo i branio je za Španiju sa kojom je na Svetskom prvenstvu osvojio zlato i bronzu. Sa njima ima zlato i srebro sa Evropskih prvenstava.

Njegovu karijeru nije obeležio samo teren i sjajne intervencije na golu, već i jedna izjava koja je podigla buru. Bilo je to na Evropskom prvenstvu 2006. godine kada je Srbija i Crna Gora, koja tada nije imala šanse da prođe dalje, igrala protiv Hrvatske. Hrvatima je bila neophodna pobeda za polufinale i do nje je i došla (34:30).

Posle tog duela Arpad je ispričao da je tadašnji selektor SCG Veselin Vujović tražio od ekipe da "puste" Hrvatsku. "Hrvatima je pobeda značila polufinale, a nama gotovo ništa. Naš selektor Vujović nam je na ručku pre utakmice rekao da smo u takvoj situaciji da nama pobeda ništa ne znači, a da bi nam Hrvati znali da vrate kad-tad ako pustimo. Pred samu utakmicu to je u svlačionici tražio i predsednik Micić. Pitali smo gde je Vujović, a rekli su da mu je neugodno da uđe i da čeka kao i Hrvati da vidi šta smo odlučili", kazao je tada Šterbik u izjavi za "Sportski žurnal". Posle tog meča se povukao iz nacionalnog tima i posle toga je "postao Španac"

BONUS VIDEO:

This browser does not support the video element.

Vojvodina rukomet   Arenasport/printscreen