Ostali sportovi

BIVŠI GOLMAN ČELSIJA NOKAUTIRAN U MMA: Posle fudbala ušao u oktagon, ovaj udarac će dugo pamtiti!

Autor Dušan Ninković

Brazilac Rikardo Prasel brutalno prebijen na meču u Poljskoj.

Izvor: Twitter/combate/printscreen

Nekadašnji golman fudbalskog kluba Čelsi, brazilski čuvar mreže Rikardo Prasel (33), brutalno je prebijen u MMA meču pod organizacijom poljske promocije KSW. Slovački borac Stefan Vojčak iskoristio je priliku i sredinom druge runde sa nekoliko strašnih udaraca u nizu potpuno razbio Praselovu odbranu, a nakon toga nije bilo povratka u meč za Brazilca koji je bio veliki talenat pre povreda i promene sporta!

Bio je ovo 18. profesionalni meč za Prasela, koji je pre nekoliko godina pokušavao da se izbori i za UFC ugovor. Na početku karijere borio se u manjim promocijama i pobedio na prvih devet mečeva koje je radio, ali od tada je u promenjivoj formi. Kako su rivali postajali jači tako su slabili njegovi rezultati, pa nakon nokauta protiv Vojčaka ima skor 13-5 u MMA! Pogledajte kako ga je Slovak poslao na spavanje:

Prasel je ponikao u brazilskom Juventusu i kao veoma talentovan čuvar mreže pojačao je Čelsi davne 2009. godine. Tokom jedine sezone u klubu zvanično je bio član mlađih kategorija slavnog tima iz Londona, ali i treći golman u prvom timu. Zbog visine (2,02) i snajnih refleksa predviđala mu se blistava karijera, ali je samo godinu dana kasnije otišao iz kluba i pojačao belgijskog niželigaša u kojem je želeo da potraži minute. Ubrzo se dogodio i kraj karijere, jer su Prasela mučile povrede zbog kojih nije mogao da pokaže sav talenat.

Dok je Rikardo Prasel bio čuvar mreže u engleskom timu konkurencija među stativama su mu bili iskusni čuvari mreže Petr Čeh, Ros Trnbul i Ilario. U takvoj konkurenciji Prasel je imao priliku da uči, ali ne i da zabeleži debi na zvaničnim mečevima za ekipu koja je već tada bila među najboljima u evropskom fudbalu. Ipak, nije odustao od sporta.

(MONDO/D. N.)

BONUS VIDEO: