Ostali sportovi

DALI SU MU POBEDU JER JE UKRAJINA U RATU! Usik šampion, Fjuri izjavom šokirao čitav svet!

Autor Dušan Ninković

Neće se Britanac lako pomiriti sa porazom u najvećem meču karijere.

Izvor: AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Ukrajinski borac Oleksander Usik novi je apsolutni šampion sveta u teškoj kategoriji, pošto je pobedom nad Tajsonom Fjurijem stigao i do jedinog pojasa koji mu je falio u bogatoj kolekciji. Čak 25 godina čekao se ovakav uspeh, ali Fjuri tvrdi da je njegov rival nezasluženo stigao do njega!

Po rečima "Kralja Cigana", sudije su dodelile pobedu Oleksanderu samo zato što je Ukrajina već godinama u ratu protiv Rusije! "Usik je dobio neke runde, ali sam ubeđen da sam ih ja dobio više. Njegova zemlja je u ratu, a ljudi generalno staju na stranu onih koji su u ratu. Verujem da sam ja dobio ovaj meč", istakao je Fjuri odmah posle meča u kojem je doživeo prvi profesionalni poraz.

Sa druge strane stiglo je skroz drugačije razmišljanje. "Iscrpljen sam. Sve vreme sam navijao i bodrio Usika. Bez uvrede, ali sudija je ukrao nokaut. To je moje mišljenje. Sve u svemu, bio je ovo njegov sjajan nastup", rekao je Aleksander Krasjuk, agent ukrajinskog boksera. I njegovo mišljenje je blizu istine, pošto je Fjuri bio razoren tokom devete runde, kada su ga samo konopci i zvono za kraj runde spasili nokauta.

Priliku za revanš ili priliku za nokaut dvojica teškaša mogli bi da imaju već do kraja godine. Navodno, u ugovoru koji su potpisali postoji deo o njihovom drugom meču, a postoje najave da bi već u oktobru mogli ponovo da odrade meč. Tada će ponovo na talonu biti šampionske titule u svih pet organizacija.

(MONDO/D. N.)

BONUS VIDEO: