ZVEZDA IMA NOVOG TRENERA: Prvi posao za bivšeg reprezentativca!

Svojevremeno jedan od najboljih srpskih rukometaša seda na klupu Crvene zvezde.

MN Press

Rukometni klub Crvena zvezda rastao se sa dosadašnjim trenerom Nedeljkom Matićem, koji je ekspresno našao angažman i karijeru nastavlja u rumunskoj Steaui. Nisu dugo čekali ni crveno-beli, odmah se stigao novi stručnjak na klupu, a reč je o nekadašnjem reprezentativcu naše zemlje Marku Krivokapiću (48) koji će dobiti priliku da po prvi put samostalno vodi neki seniorski tim.

Krivokapić se posle čak 24 godine vraća u srpski rukomet, a ovog puta sa sobom donosi i čak deset godina iskustva kao pomoćni trener u jednoj od najboljih mađarskih ekipa. Godinama je bio pomoćnik Huanu Karlosu Pastoru u PIK Segedu, a sa tim timom osvojio je pet trofeja u izuzetno jakoj konkurenciji.

Bogatu karijeru Marko Krivokapić imao i iz igračkih dana. Počeo je u Senti, pa su se ređali Jugović iz Kaća i Sintelon iz Bačke Palanke, zatim portugalska Madeira, španski Granoljers, Aragon i Valjadolid, da bi se u dresu PIK Segeda oprostio od aktivnog igranja. U poslednjim godinama zajedničke države Krivokapić je bio reprezentativac Srbije i Crne Gore - učestvovao je na Evropskim prvenstvima 2004. i 2006. godine, kao i na Svetskom prvenstvu 2005. godine.

Svojevremeno je Marko nastupao na mestu levog beka, a deo karijere proveo je u uistim timovima kao i četiri godine mlađi brat Milorad, još jedan reprezentativac Srbije i Crne Gore u trenerskom mandatu Veselina Vujovića. Tokom igranja za PIK Seged Milorad je odlučio da promeni reprezentaciju, pa je u finišu karijere obukao dres Mađarske.

(MONDO/D. N.)

BONUS VIDEO:

This browser does not support the video element.

Večiti derbi u rukometu  MONDO/Nikola Lalović