Ostali sportovi

ŠANSA ZA SRBIJU, MOŽEMO DO MESTA U LIGI ŠAMPIONA: Borimo se sa Dinamom i Olimpijakosom!

Autor Nikola Lalović

Rukometaši Vojvodine bi naredne sezone mogli da zaigraju u Ligi šampiona!

Izvor: MN Press

Vojvodina je u dva meča uspela da savlada Metaloplastiku i nakon što je izgubila finale kupa od Partizana odbranili su titulu šampiona Srbije. A sada bi mogli u Ligu šampiona! Naredne sezone će se u rukometnoj Ligi šampiona takmičiti 16 ekipa, a već osam mesta je popunjeno. 

Iz Bundeslige u Ligu šampiona idu Magdeburg i Fuhse iz Berlina, iz Španije naravno Barselona, a iz Francuske PSŽ koji je na oproštaju Nikole Karabatića od rukometa osvojio titulu u Francuskoj. Vize za Ligu šampiona imaju i Vesprem, Sporting i Kolštad, kao i prvak Danske koji tek treba da bude odlučen a kako je Belorusija i dalje bez prava na evropska takmičenja dodato je još jedno mesto koje će biti odlučeno specijalnom pozivnicom. 

A među ekipama koje mogu do specijane pozivnice je i Vojvodina! Ipak deluje da će valjdkardove sigurno dobiti Kjelce koje je izgubilo titulu u Poljskoj, kao i Dinamo Bukurešt koji mnogo ulaže i stigao je na F4 Lige šampiona. Govori se i o ulasku Motora iz Ukrajine, a drugoplasirani iz velikih liga iz prošle sezone poput Nanta, Bidasoe i Elveruma takođe hoće svoje mesto u eliti. 

Videćemo kako će tu Balkan proći. Prošle sezone su u eliti igrali Zagreb, Pelister i Celje i sada sigurno nećemo gledati tim koji je do skora vodio Alem Toskić. Izgubili su titulu u Sloveniji i sada Velenje ima pravo da se takmiči u eliti. Zagreb se nada da bi im dobra prošla sezone omogućila novu godinu u eliti, a Pelister i Vardar se bore za makedonsku titulu i ko je osvoji apliciraće EHF-u.

Tu je i Olimpijakos koji je stigao u finale kupa EHF, kao i viceprvak Danske, te Kadeten ili Lucern iz Švajcarske. Vojvodina je u sezoni iza nas pokazala da je u Ligi Evrope konkurentna, a da li je spremna za Ligu šampiona? Videćemo, za sada ne deluje tako, ali se šampioni Srbije približavaju tom nivou. Ne bi ni valjalo da požure.

(MONDO, N.L.)

BONUS VIDEO: