Ostali sportovi

BRAZILAC RAZBIJAO VASA, A SUDIJE REKLE DRUGAČIJE! Da li je Bakočevićeva pobeda u Beogradu greška? (VIDEO)

Autor Dušan Ninković

Sporni trenuci u finišu borbe Vasa Bakočevića i Aleksandrea Ribeira, koji je dominirao.

Izvor: X/KavezMma/printscreen

Jedan od najzanimljivijih mečeva na spektakularnom FNC 17 događaju u Beogradskoj areni nije bio MMA okršaj - Vaso Bakočević i brazilski takmičar Aleksander Ribeiro ušli su u oktagon golih šaka, da se u boksu bez rukavica dobro "pošibaju" pred beogradskom publikom. I bilo je tako - videli smo spektakularan meč, strašne udarce na obe strane, a možda i kontroverznu odluku sudija!

Pala je odluka da je Vaso Bakočević po peti put u karijeri - iz isto toliko mečeva - slavio u boksu bez rukavica, dok je Brazilac na debitantskom meču upisao poraz. Ima i onih koji tvrde da je meč morao biti prekinut nekoliko desetina sekundi ranije, u finišu pete runde, dok Bakočević nije mogao da stoji na nogama.

Nakon nekoliko udaraca koje je dobio našao se na podu, a Ribeiro je u tim trenucima već slavio pobedu. njemu je delovalo da je gotovo, a sudija je pustio da se nastavi. Čekao je sudija da vidi da li Vaso može da ustane, čak mu i brojao, pa dozvolio nastavak meča. Pre nego što je povratio ravnotežu Vaso Bakočević se pridržao za kavez, a malo i za sudiju koji je stajao ispred njega. Pogledajte kako je to izgledalo:

Usledile su poslednje sekunde borbe, tokom kojih je Vaso Bakočević bio potpuno potčinjen. Sklupčao se i trpeo udarce, svestan da bilo koji od njih može da znači i kraj borbe. Želeo je da izbegne Brazilca, nije smeo da dozvoli da mu Ribeiro probije gard, pa nije bilo nimalo prostora da uradi nešto više u tim trenucima.

Do kraja meča Bakočević se još jednom našao na kolenima, a kasnije su sudije odlučile da je on pobednik ovog okršaja. Možda i jeste, ali moramo primetiti da mu je sudija malo progledao kroz prste u samom finišu pete runde. Ovako je izgledala završnica borbe:

(MONDO/D. N.)

BONUS VIDEO: