Ostali sportovi

VELIKE PROMENE U FORMULI 1 ZA 2025! Najpotcenjeniji pobegao iz Ferarija, još 10 vozača se ne zna!

Autor Milutin Vujičić

Na prelazu između prethodne i aktuelne sezone nije bilo nijedne promene u Formuli 1, dok će već naredne biti potpuno drugačije ekipe.

Izvor: EPA-EFE/ANNA SZILAGYI

Naredna sezona Formule 1 trebalo bi da bude vrlo zanimljiva jer se očekuje nikad više transfera, a za sada znamo da je tek polovina "sedišta" zauzeta. Znamo da će za Red Bul voziti Ferstapen i Perez, sa kojim je sveže produžen ugovor, da u bolidu Mercedesa ostaju Noris i Pijastri, dok je Ferari uspeo da dovede Hamiltona iz Mercedesa, dok je zadržao i Leklera. Iz te jednačine jasno je da je višak Karlos Sainc, možda i najpotcenjeniji vozač "u cirkusu"!

Prema poslednjim informacijama iz Španije, Sainc bi karijeru trebalo da nastavi u ekipi Vilijamsa. Deluje kao veliki korak unazad jer je Vilijams verovatno najslabija ekipa u Formuli 1, ali smatra Španac da je poželjno da napravi i korak unazad u karijeri, da bi uspeo da dođe do dva napred.

Sve bi trebalo da bude obelodanjeno pred Veliku nagradu Španije, ali nije poznato na koliko dugo će "paraf" potpisati Španac. U novom timu, Sainc će voziti uz Aleksa Albona, pošto Logan Sardžent nije zaslužio da mu se produži saradnja. Pre nego što je Sainc rekao "da" Vilijamsu, spekulisalo se da bi mogao u Mercedes ili čak Red Bul, ali mesta u ovim timovima ipak su bila zatvorena jer su imali drugačije ideje.


Interesantno je da Alpina nema vozače za narednu sezonu, pošto odlaze i Okon i Gasli, dok je ista situacija i u Hasu. Hilkenberg prelazi u Zauber, gde ima još jednoo slobodno mesto, a bez ugovora ostaje i Magnusen. Vozače nema ni "RB Honda", a po jedno slobodno mesto je u Aston Martinu (konačno odlazi Lensa Strol) i Mercedesu uz Džordža Rasela.

Karlos Sainc (29) inače ima 193 trke u Formuli 1 i do sada je ostvario tri pobede, poslednju u Australiji ove godine. U generalnom poroetku ove sezone samo trojica vozača bolja su od njega.

BONUS VIDEO:

(MONDO - M.V.)