Ostali sportovi

LEGENDARNI SRBIN ZAVRŠIO KARIJERU! Petar se dva puta povlačio iz reprezentacije, a jedna titula mu je izmakla

Autor Nemanja Stanojčić

Posle više od 20 godina Petar Nenadić saopštio je da završava rukometnu karijeru.

Izvor: MARIUS BECKER / AFP / Profimedia

Kraj. Gotova je rukometna karijera Petra Nenadića. Čuveni srpski igrač rešio je da stavi tačku na to poglavlje u 38. godini. Spekulisalo se o tome još početkom godine, sada je postalo i zvanično. Nekadašnji reprezentativac i čovek koji je osvojio srebro sa nacionalnim timom 2012. godine stavio je tačku.

Oglasio se na društvenim mrežama i saopštio tužnu vest. "Svako putovanje ima svoj početak i kraj. Ja sam na svom bio 21 godinu i vreme je da kažem zbogom rukometu. Jedno poglavlje je zatvoreno, počinje drugo", poručio je Nenadić. Uz to se zahvalio i svim klubovima u kojima je igrao u karijeri.

Počeo je karijeru u Crvenoj zvezdi, nosio je dresove španskih klubova Alhesirasa i Barselone, igrao je za Holstebro, Vislu Plok, Segedin, Flikse iz Berlina, Vesprem, PSŽ i onda je bio u Saudijskoj Arabiji u ekipi Al Halidža i tamo je proveo samo dva meseca. Najveća nagrada koju je dobio dodeljena mu je 2019. godine kada je proglašen za najboljeg rukometaša Evrope. Jedna od stvari zbog koje žali je to što mu je izmakao pehar Lige šampiona.

Mučile su ga povrede, prvenstveno povreda kolena koju je imao dok je nosiodres Barse. Bilo je spekulacija i o povratku u srpski rukomet, tačnije u Vojvodinu, ali do toga nije došlo, već je otišao u Arabiju. Od reprezentacije se oprostio u februaru 202. godine, pa se vratio u nacionalni tim kada je došao Toni Đerona, ali je odigrao samo jedan meč i to u kvalifikacijama za EP. Povreda ga je sprečila da bude deo tima na šampionatu Evrope.

(MONDO - N.S.)

BONUS VIDEO: