Ostali sportovi

ŠOK U LIGI ŠAMPIONA: Igraće klub iz mesta od 40.000 ljudi! Ovo se nije desilo decenijama

Autor Nikola Lalović

Federicija je poslednji put igrala u eliti pre tačno 40 godina!

Izvor: Profimedia/IMAGO

Kakav šok u Ligi šampiona! EHF je podelio specijalne pozivnice za elitno takmičenje i prvi put posle 40 godina gledaćemo Federiciju u eliti! Klub iz Danske je iz grada od 40.000 ljudi, a slavno doba Federicije su sedamdesete kada su pet puta bili šampioni Danske. Sada je ovaj klub bio treći u ligi pod vođstvom Gudmundura Gudmundsona. 

Specijalnu pozivnicu dobio je i Zagreb koji je prošle sezone odigrao sjajno u Ligi šampiona, kao i Eurofarm Pelister iz Makedonije, pa će tako Miloš Kos i Mihajlo Radojković u Hrvatskoj, a Uroš Borzaš i Bogdan Radivojević u Makedoniji igrati LŠ. Pozivnice us dobili i Pik Seged iz Mađarske, Nant iz Francuske, poljski Kjelce i Dinamo Bukurešt iz Rumunije. 

Ligu šampiona u sezoni 2024/25 igraće: Olborg, Barselona, Pari Sen Žermen. Magdeburg, Fuhse, Vesprem, Kolštad, Visla, Sporting, Pik Seged, Nant, Kjelce, Zagreb, Dinamo Bukurešt, Pelister i Federicija.

Izvor: Profimedia/IMAGO

Od srpskih rukometaša bi naredne sezone u eliti trebalo da igraju Dejan Milosavljev i Mijajlo Marsenić u Fuhseu, Dragan Pešmalbek u Vespremu, Lazar Kukić u Segedu, Marko Milosavljevič u Nantu, Mihajlo Radojković i Miloš Kos u Zagrebu. Vladimir Cupara i Darko Đukić u Dinamo Bukureštu kao i Uroš Borzaš i Bogdan Radivojević u Eurofarm Pelisteru. 

(MONDO, N.L.)

BONUS VIDEO: