Ostali sportovi

LANIN OTAC POMENUO SRBIJU, ISPLIVAO POTPUNI RASKOL U PORODICI! Otkrila je šokantne detalje - 2 godine nemamo kontakt!

Autor Nikola Lalović

Lana Pudar i njen otac Velibor su se oglasili posle Evropskog prvenstva u Beogradu.

Izvor: Sportske ba/ Trgovački lanac Bingo/youtube

U Beogradu je održano prvenstvo Evrope u vodenim sportovima i tu se jedna Srpkinja okitila srebrom na 200 metara delfin. Ipak, nije ta medalja išla Srbiji, već Bosni i Hercegovini za koju nastupa 18-godišnja Mostarka Lana Pudar. Do sada je u karijeri bila evropska šampionka i vicešampionka, kao i tre'a na svetu na 200 metara delfin, a posle prvenstva u Beogradu se javila zbog izjava svog oca.

Velibor Pudar je nekadašnji fudbaer tj. fudbalski golman Veleža iz Mostara i Čukaričkog, a Lana je sada pred Olimpijske igre u Parizu otkrila da ne priča sa njim već dve godine i da želi da se ogradi od njegovih stalnih izjava o tome zašto ona nastupa za Bosnu i Hercegovinu a ne za Srbiju. U jednom od obraćanja javosti, Velibor Pudar pričao je o tome da je Srbija preko Vanje Udovičića probala da ubedi Lanu da nastupa pod našom zastavom. Ogradila se od svih tih navoda i istakla da nikada nije bilo opcije da nastupa za bilo koga osim za Bosnu i Hercegovinu.

"Osećam potrebu ovim putem da reagujem na današnje medijske naslove i tekstove koji su se pojavili na gotovo svim medijima u našoj državi, a vezani su za javne istupe moga oca Velibora Pudara na društvenim mrežama. Odluka za koju ću državu nastupati nikada nije bila upitna i uvek je bila i isključivo moja, a ne njegova ili bilo koga drugog. Ograđujem se od svih ranijih i eventualnih budućih javnih istupa Velibora Pudara koji uzimaju u kontekst mene, moju sportsku karijeru i privatni život mene i moje porodice. Moj otac i ja već skoro dve godine nemamo nikakav kontakt i sve njegove izjave nemaju apsolutno nikakve veze sa mnom. Ovako nešto je najmanje potrebno u trenutku kada sam u završnim pripremama za nastup na Olimpijskim igrama u Parizu. Međutim zbog velikog interesa javnosti, a pre svega zbog sebe i svega onoga što me čeka, osećala sam potrebu dase javno oglasim, razjasnim i stavim tačku na sve gore navedeno. Ovo je poslednji put da se javno oglašavam i govorim na ovu temu i molim vas da to poštujete. Hvala vam na razumevanju i ogromnoj podršci koju imam i osećam od svih dobronamernih ljudi u našoj domovini i izvan nje", navela je Lana Pudar.

Izvor: Profimedia

Nismo dugo čekali da se oglasi nekadašnji golman, a sada trener golmana u klubovima na Dalekom istoku. Istakao je da je istina da on i Lana već dugo nisu u kontaktu, ali da je sve što je rekao istina i da je njegova objava povodom toga bila vrlo jasna.

"Moram da odgovorim na saopštenje moje kćerke, Lane Pudar. Kao prvo, u mojoj objavi o Vanji Udovičiću na fejsbugu, nigde nisam napisao da je neko drugi odlučivao za koga će Lana plivati, osim nje same, kao i još mnogo puta posle, kada su mnoge zemlje zvale da pliva pod njihovom zastavom. Od malih nogu je odlučila da će plivati samo za zemlju svojeg rođenja, zemlju svojeg porekla i zemlju koju voli, za BiH. Ne znam ko je kako shvatio moju objavu koja je bila vrlo jasna. Drugo, što se tiče kontakta između Lane i mene, istina je da se nismo videli skoro dve godine. Razlog je razvod braka između njene majke i mene. Problemi u braku su nastali još 2011. godine, ali sam ostao sa porodicom da bih deci osigurao sve uslove da odrastu bez ikakvih problema. Sin Nemanja da završi fakultet, a Lana da se može baviti plivanjem. Radio sam 10 godina u Saudijskoj Arabiji, a majka je odgajala decu. Probleme koje smo trebali rešiti Lanina majka i ja, 'u četiri oka', nikada nismo rešavali, jer je njena majka uvek kada bi se povela priča o tome, tražila zaštitu u maloletnoj deci i naravno da su joj bili privrženiji nego meni.Toliko im je priča napričala da bi zaštitila sebe, a protiv mene, da je danas rezultat svega da naša deca ne kontaktiraju nikoga od moje rodbine i prijatelja, pa ni mene. A ja znam da sam dao sve, i dušu, da bi oni bili danas ono što jesu, da mi je savest čista i da hodam po svetu uzdignute glave i gledam ljude u oči. E sad, ne znam mogu li tako gledati i hodati pojedinci. Bez obzira na sve, uvek sam tu za svoju decu i znam, a znaju i pojedinci, koliko sam dobrih stvari napravio za njih u ove poslednje dve godine. Iako su punoletni, nadam se da će jednog dana ‘odrasti’ i početi da razmišljaju svojom glavom. Ne želim više polemisati niti pričati o ovim stvarima jer znam ko sam, šta sam i kakav sam. Hvala novinarima što će preneti i ovu objavu kao što su do sada prenosili sve što bih objavio jer je ovo saopštenje za javnost", završio je Velibor Pudar.

(MONDO, N.L.)

BONUS VIDEO: