Ostali sportovi

PRVAK EVROPE OTERAO SRPSKOG GOLMANA ZBOG HRVATA SA EURA: Videli šta je uradio i odmah ga platili!

Autor Nikola Lalović

Dominik Kuzmanović će odmah stati među stative!

Izvor: Tom Weller / AFP / Profimedia

Petostruki prvak Evrope želi da se vrati u sam vrh evropskog rukometa, a prvo pojačanje koje su doveli je Dominik Kuzmanović! Ovaj 22-godišnji hrvatski golman odlazi iz Neksea posle užasne sezone kluba iz Našica u kojoj je bio verovatno jedina svetla tačka. Prvi golman reprezentacije Hrvatske nastaviće tako karijeru u Nemačkoj odmah u sezoni 2024/25 iako je prvobitno dogovorio da se preseli u redove Gumersbaha tek 2025. Zato će Nekse dobiti između 200.000 i 250.000 evra. 

"On je jedan od najtraženijih golmanskih talenata na svetu i broj jedan u hrvatskoj reprezentaciji, što nas čini jako ponosnim. Nakon mnogo važnih produžetaka ugovora i novih potpisa, ovaj igrač je još jedan važan dio slagalice za naš budući smer", rekao je o Kuzmanoviću izvršni direktor Gumersbaha Kristof Šindler.

Golman iz Dugog Sela kod Zagreba do sada je u karijeri nastupao samo za Nekse,. a od 2023. je u reprezentaciji. U konkurenciji Kristijana Pilipvića, Mateja Mandića, Filipa Ivića i Ivana Pešića uspeo je da se izbori za mesto prvog čuvara mreže, a sada će probati da se dokaže u Bundesligi. "Odlučio sam da pređem u Gumersbah jer me vizija kluba uverila. Siguran sam da zajedno možemo da ostvarimo zacrtane ciljeve i dovedemo klub tamo gde mu je mesto. Radujem se se novim zadacima u novom okruženju", rekao je on, 

Izvor: EPA-EFE/CHRISTOPHER NEUNDORF

Gumersbah je prošle sezone završio na šestom mestu u Bundesligi i već godinama je van same elite nemačkog i evropskog rukometa. Osvajali su nemačko prvenstvo 12 puta, ali poslednji put davne 1991. godine. U Ligi šampiona je osvajao trofej pet puta, ali prvaci Evrope su poslednji put bili 1983. godine. Zapravo će Kuzmanović u timu zameniti nekadašnjeg reprezentativca Srbije Tibora Ivaniševića koji ide u Gepingen, a sa Kumanovićem stižu i Kentan Mae i Tejtur Einarson. 

Osim dobrih igara u Našicama i odbrana u Ligi Evrope za ovaj klub Kuzmanovića je u Nemačku prodao i sjajan nastup na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj. On je upisao 22 odbrane u meču sa Nemcima i nakon toga je Gumersbah rešio da reaguje i da ga dovede.

(MONDO, N.L.)

BONUS VIDEO: