Prve reči Damira Mikeca nakon zlata u Parizu: "Osvojili smo najvrednije što može u sportu!"

Srpski tandem na Olimpijsmkim igrama u Parizu osvojio prvu zlatnu medalju za naš tim.

RTS/screenshot

Olimpijske igre u Parizu donele su Srbiji zlatnu medalju u miksu, u disciplini vazdušni pištolj sa 10 metara udaljenosti. Reprezentativka Zorana Arunović i reprezentativac Damir Mikec savladali su u finalu tursku ekipu, pa se naša delegacija u glavnom gradu Francuske okitila zlatnom medaljom! Presrećni nakon pobede teško su dolazili do reči!

U izjavi za RTS nakon osvajanja zlatne medalje Damir Mikec je istakao da je srpski tim zasluženo stigao do najsjajnijeg odličja. Po njegovim rečima, srpski strelci osvojili su najvrednije što može da se osvoji u sportu, a za to se zahvaljuju i naciji koja ih je podržavala!

"Ponosni smo naravno, hvala celoj naciji koja nas je podržavala. Bilo je jako teško finale što smo i očekivali, ali mi smo ovo zaslužili. Zaslužili smo da se posle sijaset medalja nađemo i na ovom najvećem postolju i da imamo oko vrata nešto najvrednije što može u sportu da se osvoji. Zaista šta reći u ovom momentu?", rekao je Damir Mikec u prvoj izjavi nakon pobede.

Srpski strelci nisu uspeli da se domognu medalja u pojedinačnoj konkurenciji - Zorani je izmaklo finale, a Damir je završio na sedmoj poziciji iako je bio najbolji u kvalifikacijama. ti pucnji u Parizu uticali su na njih, bili su im dobro iskustvo, pa kada su zajedno kročili na borilište znali su kako se stiže do zlata!

"Pomoglo je mnogo i moje individualno finale, mnogo je bilo pritiska ali smo mi navikli da se nosimo sa pritiskom. Mnogo puta sam i ja sam slušao o tome pošto sam osvojio srebro u Parizu, a sada je došlo zlato i sve to čovek nekako mora da isfiltrira. Hvala tebi Zozo zaista! Kao što si i sama rekla znamo se 23 godine, ovo nam je 23. nastup", rekao je Mikec i dodao: "Hvala i državi na pomoći i Olimpijskom komitetu jer bez njih mi ne bi tu bili."

BONUS VIDEO:

This browser does not support the video element.

Himna Bože pravde na Olimpijskim igrama, zlato za Zoranu i Mikeca  RTS/Screen Recorder