Srbija razbijena u Parizu: Protiv domaćina zablistali, Slovencima nismo mogli ništa!

Pobeda protiv slovenaca bila bi veliki rezultat za naš tim, koji bi mogao da nastavi da mašta o nokaut fazi.

Kurir/Dado Đilas

Odbojkaška reprezentacija Srbije ubedljivo je poražena od slovenije u drugom kolu grupne faze na Olimpijskim igrama u Parizu - 3:0 (25:21, 25:19, 25:19). Nakon što su izabranici Igora Kolaković pružili odličan otpor Francuzima na otvaranju takmičenja, današnji nastup je pomalo razočaravajući jer Srbija nije bila ni blizu da ugrozi Slovence koji su kroz veliki deo meča dominirali.

Jedini pristojan period igre Srbije bio je sredinom drugog seta, ali su i taj deo meča Slovenci okrenuli u svoju korist, pa su na Olimpijskim igrama upisali i drugu pobedu. Srbija ostaje bez pobede, uz jedan osvojen bod protiv Francuza, a šansa za popravni biće poslednje kolo protiv Kanade. Trijumf na tom meču mogao da bi da donese odbojkašima prolazak u četvrtfinale, što bi bio veliki uspeh generacije.

Uživo
18:20

KRAJ MEČA - 3:0!

Reprezentacija Srbije nije imala nikakve šanse protiv Slovenije - 25:21, 2519, 25:19.

18:06

Egal - 10:10!

Pokušava Srbija da napravi preokret, ali slovenci kroz sva tri seta pokazuju da su jedna od najboljih selekcija na svetu. Na poslednja tri Evropska prvenstva osvojili su medalje, a na poslednjem Svetskom prvenstvu završili su četvrti.

17:53

Kraj drugog seta - 25:19!

Srbija se nalazi na korak od poraza! Daleko bolju partiju prikazali smo u prvom kolu protiv domaćina Francuske, Slovence smo uspeli da ugrozimo samo u jednom delu drugog seta. 

17:51

Devet poena u nizu... - 22:16!

Nakon devet uzastopnih poena Slovenije, Srbija je uspela da osvoji 16. u drugom setu. Ipak, deluje malo prekasno jer je Slovenija već blizu osvajanju i ovog dela meča.

Kurir/Dado Đilas 

17:47

Preokret - 17:15!

Serija Slovenaca 6:0 i veliki preokret na sredini drugog seta. Sada su mnogo bliže prednosti od 2:0, što bi bio ogroman problem za Srbiju!

17:43

U saigrača - 11:13!

Prišli su Slovenci Srbiji, zapretili čak i izjednačenjem, a onda je jedan slovenački košarkaš servisom pogodio u glavu saigrača. Nije bilo nimalo prijatno, posebno što je to udarac u potiljak, ali svi mogu da nastave meč što je i najvažnije u ovom trenutku.

17:36

Odgovor Srbije - 6:10!

Mnogo bolji početak u drugom setu, sada Srbija prva stiže do prednosti i deluje da igramo bolje nego na početku meča. Moraće Slovenci da traže tajm-aut.

17:25

Izgubljen set - 25:21!

U finišu prvog seta Srbija nije uspela da stigne do preokreta. Slovenci imaju prednost i za korak su bliži pobedi, koja bi im donela i prolaz u četvrtfinale jer su u prvom kolu savladali Kanadu (3:1).

Kurir/Dado Đilas 

17:21

Promene Srbije - 21:18!

Vuk Todorović i Aleksandar Atanasijević odigraće kraj prvog seta. Pokušava Kolaković i izmenama da razmrda tim.

17:19

Slovenci na tri razlike - 20:17!

Maksimalnu prednost koju su već jednom imala Slovenci su dostigli i u finišu prvog seta. Prilikom poslednjeg poena imali su i mnogo sreće, jer je lopta pogodila mrežu nakon servisa i prevarila kompletan tim Srbije.

17:13

Krsmanović - 15:15!

Tri poena u nizu osvojila je Srbija i potpuno se vratila u set. Imamo šanse da prelomimo ovaj deo igre u našu korist!

MN Press 

17:11

Problemi za Srbiju - 14:11!

Slovenci su stekli tri poena prednosti sredinom prvog seta, a Alen Pajenk je ušao u seriju dobrih servisa. Moralo je da se seče tajm-autom! 

17:04

Brejk Slovenaca - 8:6!

Nakon što su osvojili prvi poen na meču i nakon svog servisa stekli prednost, Slovenci su dopustili Srbiji da se vrati i poravna rezultat. Ipak, nakon 15 odigranih poena ponovo su uspeli da osvoje poen na svoj servis, pa sada imaju nešto ubedljiviju prednost. Naravno, ima još mnogo da se igra!

17:00

Počinjemo!

Slovenija ima prvi servis na meču drugog kola grupne faze na Olimpijskim igrama u Parizu!

16:55

Postava!

Selektor Igor Kolajković odlučio je za Srbija meč počne u sastavu Krsmanović, Ivović, Jovović, Kujundžić, Luburić i Podraščanin.

16:45

Sistem takmičenja!

Reprezentacija Srbije nalazi se u grupi A, a protivnici su joj Francuska protiv koje je već odigran meč, današnji rival Slovenija i Kanada koja odbojkaše čeka u poslednjem kolu. Možda će to biti i najbitniji susret kada je reč o prolasku u nokaut fazu takmičenja, odnosno u četvrtfinale Olimpijskih igara.

Na Olimpijskim igrama igraju se tri grupe sa po četiri tima, a dalje prolaze po dve najbolje ekipe iz svake grupe, kao i dve od tri trećeplasirane ekipe. Srbija je protiv Francuske odigrala veoma dobar meč i postoje razlozi za optimizam - možemo u četvrtfinale!

16:35

Prvo kolo!

Prisetite se meča protiv Francuske u prvoj rundi, kada je čak i Novak Đoković sa porodicom pružio podršku našim reprezentativcima!

16:25

Dobar dan!

Drugi radni dan za odbojkašku reprezentaciju Srbije - nakon tesnog poraza od Francuza u prvoj rundi, izabranici Igora Kolakovića igraće protiv slovenije.