Novi potop Srbije na Olimpijskim igrama: Vaterpolisti pred ispadanjem, razbio nas najbolji na svetu!

Vaterpolo reprezentacija Srbije je blistala na momente, ali je na kraju poražena od Španije.

Kurir/Dado Đilas

Srbija je ponovo poražena! Nakon mršave pobede 16:15 nad Japanom, Australija nas je pregazila 8:3, a sada je ipak viđen mnogo bolji nastup naših vaterpolista. Španija je bila bolja sa 15:11, a Alvaro Granados je u finišu zatrpao gol Radoslava Filipovića i uspeo je da prelomi meč. 

Kod Srbije je opet najbolji bio Dušan Mandić sa četiri gola, dva pogotka je dao Nikola Jakšić kao i iskusni Miloš Ćuk, ali i centar Nemanja Ubović, Pogađao je jednom i Nikola Dedović. Što se Španije tiče Granados je imao tri gola, a veteran Felipe Perone je iz tri pokušaja dao tri gola. 

 Sada Čekamo raspolet ostatka trećeg kola u našoj grupi, a bez obzira na ostale rezultate za dva dana od 19:30 protiv Francuske moramo da pobedimo po svaku cenu inače ispadamo u prvoj rundi! Nakon toga nam sledi i duel sa velikim rivalima Mađarima. 

Uživo
13:19

Kraj! Poraz Srbije

Srbija nije imala šta ovde da traži, Španija je pobedila. 

Srbija - Španija 11:15

13:17

Tajmaut Srbije!

Poslednji pokušaj selektora Stevanovića!

Kurir/Dado Đilas 

13:16

14:11 Najbolji na svetu...

Nema više nade, najbolji igra na svetu Alvaro Granados postigao je pogodak i na tri gola minusa i dva minuta do kraja teško da možemo nečemu da se nadamo. 

13:14

13:11 Tinja nada?

Promašili smo igrača više preko Strahinje Rašovića, ali je iz drugog puta Nemanja Ubović pogodio. Još dva i po minuta!

13:12

13:10 Gotovo je?

Dušana Mandića je sprečio golman zajedno sa prečkom, a u novom napadu Srbija je sa velike udaljenosti promašila. Teško ipak da će se Srbija vratiti posle ovog pogotka Peronea. 

Kurir/Dado Đilas 

13:10

12:10 Još četiri minuta!

Munariz je isključen, a onda je napravljen i peterac. Dušan Mandić je precizan, imamo još četiri minuta da se vratimo u ovaj meč.  

Kurir/Dado Đilas 

13:05

12:9 Tonemo!

Sanahua daje gol, a Miloš Ćuk loptu šalje pravo u golmana rivala. Sada je opet savladan Radoslav Filipović i jako smo blizu poraza!

13:00

10:9 Odmah taj Granados!

Sjajan udarac Granadosa i odlepila se Španija! Zatim smo dobili igrača više, ali je Stevanović rešio da zove tajmaut. Nismo iskoristili igrača više, ali smo dobili novu akciju koju nismo iskoristili. 

Kurir/Dado Đilas 

12:54

Kraj treće četvrtine! 10:9

Dobra odbrana našeg tima, Španci su pomalo uzdrmani, ali nekoliko napada ne uspevamo da kreiramo. Granados se ispucava i uspevamo da ostanemo na 10:9!

12:52

10:9 Mandić!

Sjajan udarac Mandića iz daljine, ne mogumu ništa ni dve blokade. Sada smo na golu zaostatka, samo da se opet ne opustimo u finišu. 

Kurir/Dado Đilas 

12:49

10:8 Držimo se

Izborili smo igrača više, a Nikola Dedović je na asistenciju Viktora Rašovića ubacio loptu u mrežu. nJegov prvi pogodak danas. 

12:48

10:7 Ne može ovako

Jako lak gol Španije, ušetali su nam se u gol sa igračem više. Ima još mnogo da se igra, ali moramo mnogo bolje. 

Kurir/Dado Đilas 

12:46

9:7 Vraća nadu Mandić!

Dušan Mandić je ponovo raspoložen! Dao je gol i vratio nas je u igru sada, ali još nam mnogo nedostaje da stignemo prvaka Evrope. 

12:44

Peterac!

Nije dobro, novi pogodak sa pet metara i vode rivali preko Alvara Granadosa 9:6.

Kurir/Dado Đilas 

12:42

8:6 Stativa spasila Španiju!

Odmah igrač više za Španiju i primili smo novi gol. Suđen je potom i igrač više za nas, pa i dva igrača više i na kraju je zicer promašio Nikola Jakšić! Stativa je spasila Španiju.

12:36

Poluvreme! 7:6 za Španiju

Nikola Jakšić sjajan u odbrani, ali onda gubimo loptu. I opet gol na samom kraju, sada opet Alberto Munariz daje pogodak za kraj.

12:33

6:6 Sa peterca na nulu!

Dedović je dobio udarac po ruci, suđen je peterac, a loptu je uzeo najiskusniji - Miloš Ćuk. I eto nas na 6:6!

Kurir/Dado Đilas 

12:32

6:5 Mandić!

Dušan Mandić je potpuno iznenadio rivala ovim pogotkom! Sada smo na korak od rivala! A na sve to smo i odbranili igrača više. 

12:29

6:4 Kapitenski!

Kapiten Nikola Jakšić nas vraća! Imali smo igrača više i uspeli po drugi put da ga iskoristimo. Nakon dobre odbrane Filipovića, nismo uspeli da se vratimo. 

Kurir/Dado Đilas 

12:26

6:3 Duplirani smo!

Jako loš napad Srbije, a onda ekspreso Španija postiže pogodak preko Alberta Munariza. Nije naša zona urodila plodom. 

12:25

Druga četvrtina - Beže nam Španci 5:3

Dva igrača manje, ali brani Radoslav Filipović! Ipak na kraju je ovaj napad završen pogotkom Martina Famere . 5:3

Kurir/Dado Đilas 

12:19

4:3 Kraj prve četvrtine!

Ali odmah odgovor! Ubović je dobio loptu na centarskoj poziciji i na 30 sekundi do kraja četvrtine Nemanja Ubović je iskoristio prostor. Ipak posle isključenja Ranđelovića Sanahuja je dao gol. Kraj prve četvrtine!

12:18

3:2 Au kakva bomba!

Nekoliko pokušaja koji su neuspešni sa obe strane, a onda je iz jako velike daljine Serhi Kabanjs je pogodio kao iz topa! 

12:14

2:2 Vode Španci, ali ne da Ćuk

Isključenje Srbije i ekspresno Unai Bijel Lara postiže pogodak. Nismo dugo bili u egalu, ali onda je odmah gol dao veteran Miloš Ćuk!

MN Press 

12:12

1:1 Nikola Jakšić!

Dva igrača su probala da izblokiraju Nikolu Jakšića, ali je on sa dve finte uspeo da nađe prostor i da postigne pogodak za 1:1. 

12:07

1:0 Felipe Perone!

Uzeli smo prvu loptu, ali nije taj napad realizovan. Ipak dobro smo izblokirali Munariza. Ne uspevamo nekoliko puta da proguramo loptu na centra, a onda prvi gol postiže Felipe Perone. 

MN Press 

12:03

Kreće meč!

Hajde Delfini, znamo da možete mnogo bolje!

12:02

Pune tribine, hajde Delfini!

Naš tim je sada u bazenu, a što se tiče publike pune su tribine sportskog centra u Parizu. 

Kurir/Dado Đilas 

11:44

Kako stojimo na tabeli? 

Mršavo! Srbija je posle dva kola pretposlednja i samo je Japan gori od nas. Francuzi, Mađari i Australijanci takođe imaju po jednu pobedu, ali imaju bolju gol razliku. Španija sa druge strane deluje sigurno jer je prvo dobila Australiju 9:5, a onda Mađare 10:7. 

10:40

Za sada - nije dobro!

Prvi meč smo igrali sa Japanom i nakon što je Srbija gubila na poluvremenu pobedili smo 16:15. Zatim nas je razbila Australija, sada se nadamo mnogo, mnogo boljem ishodu.

Kurir/Dado Đilas 

10:27

Srbija igra vaterpolo!

U trećem kolu vaterpolo turnira na Olimpijskim igrama Srbija igra sa Španijom pet minuta nakon podneva.