"Spr*ao sam život u je*eni sport! Novače, ova suza je za tebe": Dragutin Topić plakao kao kiša zbog Đokovića

Slavni srpski sportista nije mogao da se smiri posle epske pobede Novaka Đokovića u četvrtfinalu Olimpijskih igara

instagram/dragutintopic/screenshot

Slavni srpski atletičar Dragutin Topić u suzama je gledao kako Novak Đoković pobeđuje Stefanosa Cicipasa u četvrtfinalu Olimpijskih igara - na jednoj nozi. Dok se najveći teniser svih vremena borio sa bolom u kolenu, koje je operisao pre mesec i po, legendarni "Top" borio se sa emocijama, jer je kao takođe vrhunski sportista shvatao koliko je teška bila Novakova borba. Dan pre nastupa svoje ćerke Angeline Topić u kvalifikacijama na Olimpijskim igrama u Parizu, Dragutin Topić je u suzama kucao ove reči i objavio ih na Insatgramu.

"Sprcao sam, baš tako kao što čitate, SPRCAO, svoj život u ovaj JE*ENI sport! Novaka ćemo da pravimo od go*ana, a On CAR, IMPERATOR, ali malo nas ga vidi kao takvog. E neka si Nole NOLE, moj si, NAŠ si , Srpski, Ničiji a Svačiiji, a opet moj, jer moja suza je za tebe, pa neka je poslednja, neka me razapnu, boli me baš QRC, ti si Srpsko Naj-Naj. Idem, sutra moje dete nastupa za istu ovu Srbiju, a meni nekako srce puno...", poručio je Topić na društvenoj mreži.

Dok je Topić pod emocijama kucao objavu na Instagramu, Novak Đoković je pred kamerama priznao da je veoma zabrinut. On se nije ni nasmejao na terenu posle trijumfa, jer je veoma uplašen zbog bola u kolenu koje je operisao pre manje od dva meseca, nakon povrede meniskusa na Rolan Garosu. Isto koleno ga je opet zabolelo, bol je prolazio posle medicinskog tajm-auta, ali nedovoljno brzo i nepotpuno da bi Novak mogao da se kreće kako želi. Ipak, uspeo je da i u takvom stanju ponovo pobedi svoju "staru mušteriju", a ostaje velika dilema i strah da li će Nole biti u stanju da u petak uveče nastupi u polufinalu Olimpijskih igara protiv Lorenca Musetija.

Isto dana, samo u jutarnjim satima, Dragutin Topić (53) biće uz svoju ćerku Angelinu Topić, koja će u Parizu učestvovati u kvalifikacijama u skoku uvis. Nekadašnji bronzani za svetskom prvenstvo i vicešampion Evrope u istoj discipliini. Tokom velike karijere, Topić je nastupao na čak šest olimpijskih smotri, od Seula 1988. do Londona 2012, a sada je vreme da na njima zablista njegova ćerka.

Angelina Topić rođena je 2006. godine i već sa 17 godina zablistala je Evropskom prvenstvu i osvojila bronzu u kategoriji u kojoj je njen otac postao legenda. U petak će nastupiti u kvalifikacjiama u 10.15 časova.

This browser does not support the video element.

Angelina Topić sa srebrnom medaljom  RTS2