Srpski rvač od 7:0 do 7:8! Mučio Turčina u Parizu, pa izgubio na Olimpijskim igrama

Loše se završio prvi meč na Olimpijskim igrama u Parizu za srpske rvače.

ANDREJ CUKIC/EPA

Naturalizovani srpski borac Georgij Tibilov poražen je u prvom meču na Olimpijskim igrama, iako je u jednom trenutku vodio čak 7:0! Tada je delovalo da će pobeda biti ubedljiva, ali... Turčin je uspeo da se vrati, izjednači na 7:7, a zatim i pobedi 8:7 u meču koji je mogao Tibilovu da donese plasman u osminu finala.

Na kraju borbe srpski tim je zatražio gledanje snimka, kako bi se utvrdilo da li je Tibilov u poslednjim sekundama meča osvojio poene koji su mogli da donesu novi preokret. Nažalost, sudije su zaključile da nije bio poena za Georgija, koji je tako poražen na samom početku takmičenja u Parizu.

Tibilov se takmičio u kategoriji do 60 kilograma, a najbolje rezultate u karijeri beležio je u kategoriji do 63 kilograma. Svojevremeno je bio kadetski šampion Evrope i bronzani na juniorskom Svetskom prvenstvu, još dok se takmičio za Rusiju. Srbiji je doneo bronzu sa seniorskog Svetskog prvenstva 2023. godine, kao i sa Evropskog prvenstva u Zagrebu iste godine.

Pored Tibilov, Srbiju će na Olimpijskim igrama u Parizu od rvača predstavljati još i Mate Nemeš, Aleksandar Komarov i Mihail Kadžaja u grčko-rimskom, odnosno Hetag Cabolov u slobodnom stilu. Stevan Andrija Mićić neće moći da nastupi zbog povrede koja zahteva operaciju.

BONUS VIDEO:

This browser does not support the video element.

Srbija prima gol sa pola bazena  RTS/Screen Recorder