Ivana Španović ne ide u finale Olimpijskih igara: Katastrofa za atletičarke u Parizu!

Nećemo u finalu gledati ni Ivanu Španović ni Milicu Gardašević.

Kurir/Dado Djilas

Srbija neće imati predstavnicu u finalu Olimpijskih igara, disciplina skok udalj. Dve srpske atletičarke nastupile su u kvalifikacijama, ali Ivana Španović i Milica Gardašević nisu uspele ni da preskoče normu ni da se plasiraju među 12 najboljih takmičarki u Parizu.

Ivana Španović kvalifikacije na Olimpijskim igrama završila je uz najbolji skok od 6,51, pa iako joj je to rezultat sezone neće imati priliku da se bori za još jednu medalju. Milica Gardašević je najbolji skok imala u prvoj seriji kada je ostvarila 6,48, ali ja zatim dva puta prestupila i nije uspela da se umeša u borbu za finale.

Uživo
12:00

Kraj takmičenja za Srpkinje!

Ivana Španović i Milica Gardašević nisu uspele da se domognu finala u skoku udalj.

Gardašević je napravila prestup u trećoj seriji, a Ivana Španović skočila je tek 6,31 i tako nije popravila svoj rezultat iz druge serije. Njen najbolji skok je 6,51, a to nije dovoljno za plasman u finale takmičenja u Parizu.

11:56

Kakav skok Mihambo!

Kada je imala poslednju šansu za finale, Malajka Mihambo je skočila 6,86, preskočila normu i plasirala se u finale. Imala je čak 30 centimetara prostora između mesta odraza i linije koju nije smela da nagazi, pa ovaj skok deluje još impresivnije za Nemicu koja je osvojila zlato u Tokiju.

11:54

Kraj druge serije!

Ivana Španović je trenutno na 11. poziciji i to mesto je vodi u finale. Milica Gardašević je na 13. mestu i plasman u finale beži joj za samo jedno mesto.

11:45

Prvi skokovi preko norme!

Italijanska atletičarka Larisa Japikino prva je preskočila postavljenu normu i obezbedila je plasman u finale Olimpijskih igara. Njen rezultat je 6,87, a Amerikanka Tara Dejvis-Vudhol nadmašila je to samo nekoliko minuta kasnije sa preskočenih 6,90. Srpske atletičarke i dalje su na mestima koja vode u finale Olimpijskih igara.

11:41

Uspešan skok Španović!

Ivana se odrazila gotovo 18 centimetara pre daske, a doletela je na 6,51 i po svemu sudeći bi to trebalo da bude dovoljno za finale.

Sa druge strane, sada je neuspešna bila Milica Gardašević, koja je napravila prestup od čak 15 centimetara.

11:37

Mihambo u problemima!

Jedna od najboljih u disciplini skok udalj ima velike probleme nakon dve serije. Nemica Malajka Mihambo, žena sa najboljim ličnim rekordom od svih takmičarki na zaletištu, ima dva neuspešna skoka u prve dve serije, a u drugom pokušaju prestupila je i više od 20 centimetara.

11:35

Kraj prve serije!

Svaka od 31 atletičarke u kvalifikacijama izvela je po jedan skok, a situacija nije sjajna za srpske takmičarke. Nakon prve serije skokova Ivana Španović nema plasman jer je prestupila, a Milica Gardašević deli petu poziciju. Ipak, njen rezultat je daleko od norme, pa će morati da ga popravlja kako bi bila među 12 najboljih na kraju kvalifikacija.

U prvoj seriji nijedna takmičarka nije preskočila normu.

11:21

Prvi skok!

Prvo je skočila Milica Gardašević i doletela je na 6,48, a samo nekoliko sekundi kasnije Ivana Španović je imala svoj prvi skok. Nažalost, ona je prestupila, pa će u naredne dve serije pokušavati da popravi utisak.

Kurir/Dado Djilas 

11:16

Počinjemo!

Sve je spremno za kvalifikacije skoka udalj u ženskoj konkurenciji, a mi navijamo za Ivanu Španović i Milicu Gardašević. Ajde, devojke, do finala!

11:10

Rezultati!

Ivana Španović je trenutno drugoplasirana na svetskoj listi, iako ove sezone nema velike skokove. Najbolji rezultat u sezoni joj je "tek" 6,29 metara, ali jasno je se već godinama pripremala za ovo takmičenje i da je sve podređeno Olimpijskim igrama u Parizu. Njen rezultat karijere je 7,24 i samo je Malajka Mihambo bolja od nje, od svih učesnica u kvalifikacijama.

Sa druge strane, Milica Gardašević kao rekord karijere ima 6,91, a tokom ove sezone skočila je 6,76 i ukoliko to ponovi plasiraće se u finale. Ona je trenutno 16. na svetskoj listi.

11:00

Pravila!

Norma je postavljena na 6.75 i sve takmičarke koje budu imale bolji skok od toga plasiraće se u finale. Ukoliko ih ne bude dovoljno, mesta u finalu popuniće najbolje takmičarke koje nisu preskočile normu - do 12 učesnica.

10:50

Dobro jutro!

Dve srpske atletičarke, Ivana Španović i Milica Gardašević, boriće se u kvalifikacijama za plasman u finale Olimpijskih igara u Parizu.