"Srbi nisu na našem nivou, nikad nisu imali reprezentaciju kao mi!": Hrvat prozivao, a sad napada crveno-bele!

Domagoj Duvnjak će predvoditi Kil u meču sa Vojvodinom, a sećamo se kako je sa reprezentacijom ugasio nade naših "orlova" na Evropskom prvenstvu.

MN Press

Srbija nestrpljivo čeka meč Vojvodine i Kila u utorak od 18:45 u Spensu! Četvororstruki prvak Evrope ove godine nije u Ligi šampiona, igra Ligu Evrope i nakon trijumfa nad Torelavegom na startu takmičenja sada igra sa Vojvodinom u drugom kolu grupne faze. A lider tog tima je već godinama Domagoj Duvnjak!

Iskusni 36-godišnji srednji bek je nakon početaka u Đakovu i Zagrebu pet godina igrao za Hamburg, a od 2014. je član Kila. Sada je kapiten, sa ekišom je osvojio Ligu šampiona, EHF Kup, četiri Bundeslige, tri kupa i šest superkupova Nemačke, a već godinama je i u reprezentaciji Hrvatske. 

Imao je nekoliko susreta sa Srbijom tokom karijere, ali mi najviše pamtimo njegovu izjavu pred Evropsko pršvenstvo u Mađarskoj i Slovačkoj 2022. godine. Tada je Srbija bila u teškoj grupi sa Hrvatskom, Francuskom i Ukrajinom, a kapiten nacionalnog tima Hrvatske je tada rekao da bi eventualni poraz od Srbije bio jako, jako bolan!

"U prvoj grupi su nam, uz Francuze, protivnici Srbija i Ukrajina. Pa iako Srbi nisu na hrvatskom rukometnom nivou, okršaji s njima nezgodni su u svakom sportu, a posebno bi bolno bilo izgubiti od njih u rukometu, u kojem su i snaga i tradicija uvek bile na hrvatskoj strani, Oni su u fantastičnoj formi, u kvalifikacijama nisu samo pobedili Francusku kod kuće, nego i odigrali nerešeno u gostima, što nije mala stvar. Za selektora su dobili Španca Tonija Đeronu, koji ih je stvarno dobro posložio. Uvek su imali potencijal, ali nikad nisu imali atmosferu u reprezentaciji kao mi. Jako su neugodna reprezentacija, pogotovo jer će u novoj dvorani u Segedinu igrati pred jako puno svojih navijača. Sigurno će biti jako teška utakmica", rekao je Duvnjak pred takmičenje. 

Srbija je na startu tog takmičenja dobila Ukrajinu 31:23, ponadali smo se da možemo dalje, a onda je došao hladan tuš. U meču u kome Duvnjak na kraju nije ni igrao bilo je 23:20 (11:9) i to je ugasilo nade Srbije za prolaz dalje. Francuzi sa Nikolom Karabatićem i Hrvati sa Duvnjakom su prošli dalje, ali su "kauboji" ispali u drugoj grupnoj fazi kao četvrti, dok je Francuska ostala bez medalje. Izgubili su polufinale od Švedske i meč za treće mesto od Danske u produžetku. 

(MONDO, N.L.)

BONUS VIDEO: 

This browser does not support the video element.

Vojvodina rukomet   Arenasport/printscreen