Srpska zver kreće ka svetskoj tituli: Kad ga vidite zaledićete se

Aleksandar Rakić će naredne nedelje u meču sa Magomedom Ankalaevim imati priliku da poboljša svoje šanse za osvajanje titule.

Carmen Mandato / Getty images / Profimedia

MMA boraca Aleksandra Rakića očekuje duel sa Dakestancem Magomedom Ankalaevim naredne nedelje na UFC 308 u Abu Dabiju. Meč dodatno dobija na važnosti jer će presuditi da li će momak rođen u Beču moći da krene ka osvajanju titule ili će dodatno pasti na MMA listi boraca.

Za važan susret Srbin se spremao u kampu u BiH, a uz sebe je imao Ahmeda Krnjića, Agrona Smakićija, Roberta Soldića, Martina Batura. Eventualna pobeda pomogla bi mu da nastavi put ka tituli u poluteškoj kategoriji koja trenutno pripada Aleksu Pereiri.

Reč je o veoma važnom meču za Rakića, a o tome svedoče i brojni komentari na društvenim mrežama koji mu pružaju podršku. Međutim, protivnik iz Rusije u ovaj meč ulazi kao favorit, makar prema kladionicama.

Ankalaev je u profesionalnoj karijeri zabeležio 19 pobeda, po jedan poraz, nerešen meč i jedan bez konačnog rezultata. Rakić, na drugoj strani, ima 18 borbi, od čega je 14 pobeda, a ostatak porazi.

 BONUS VIDEO: 

This browser does not support the video element.

Aleksandar Rakić poslao podršku MMA ligi  Kurir