Oni su najbolji u Evropi: Njihova deca dominiraju, a laskava nagrada pokazuje i zašto

Dragutin Topić i Đerđi Vilagoš proglašeni za najbolje trenere Evrope.

MN Press

Atletski savez sa ponosom je objavio da Srbija ima najbolje trenere u Evropi. Dragutin Topić i Đerđi Vilagoš su dobitnici ovogodišnje nagrade na Evropskom kongresu u Skoplju.

"Veliki trenutak za srpsku atletiku! Sa ponosom objavljujemo da su naši najbolji treneri Dragutin Topic i Đerđi Vilagoš proglašeni za najbolje trenere Evrope! Ove nagrade su dokaz posvećenosti i truda koje naši treneri ulažu u razvoj atletike. Čestitamo Dragutinu i Ðerđi na ovom izvanrednom postignuću", stoji u objavi.

Angelina Topić i Adriana Vilagoš su se plasirale i potom okušale sreću na Olimpijskim igrama u Parizu ovog leta. Vilagoševa nije imala mnogo uspeha i nije se plasirala u finale, dok je Topićeva stigla do finala, ali je zbog povrede odustala.

Ipak, obe su ovog leta imale velike uspehe, pa je devojka iz Vrbasa postavila lični rekord, ali i nacionalni u bacanju koplja - 65,64 metara. Angelina Topić je postavila državni rekord kad je 19. maja 2024. preskočila visinu od 198 centimetara. Svi ovi uspesi su dovoljna potvrda da rade sa vrhunskim trenerima, ali je sada stigla i zvanična potvrda.

Podsetimo, Adriana Vilagoš srpska rekorderka u bacanju koplja je ovogodišnja dobitnica nagrade "Zvezda u usponu", a prethodne godine je isto priznanje dobila i Angelina Topić.

BONUS VIDEO: 

This browser does not support the video element.

Angelina Topić skok za srebrnu medalju na EP u RImu  RTS