Novak Đoković završio je učesšće na Australijan Openu, pošto ga je u osmini finala pobedio teniser iz Južne Koreje Hjeon Čung u tri seta.

Ono što mnogo više brine od eliminacije je Novakova izjava da je tokom meča imao jake bolove u laktu i da je situacija veoma ozbiljna.

"Nije dobro, situacija je veoma ozbiljna. Osetio sam bolove krajem prvog seta i sa borio sam se sa time do kraja meča. Nije bilo toliko strašno da bih prekinuo meč, ali nisam mogao zbog toga da serviram najjače, što je uticalo na igru protiv igrača koji ima odličan ritern... Nadao sam se da ću moći da izdržim ceo turnir", naveo je Đoković na konferenciji za novinare posle meča.

Srpski teniser možda će morati na novu pauzu.

"Sad ponovo moram na snimanje, da sačekam rezultate, pa u dogovoru sa mojim timom vidim šta ću dalje", rekao je Đoković, koji je posle prvog seta bio primoran da zatraži medicinski tajm-aut.

On je zbog povrede lakta pauzirao šest meseci, odnosno od Vimbldona prošle godine, kada je u četvrtfinalu predao meč Tomašu Berdihu. Povratak na teren najavio je uoči nove godine na egzibiciji u Abu Dabiju, potom je trebalo da nastupi na turniru u Dohi, ali je promenio plan, jer nije bio u potpunosti spreman.

Prvi takmičarski meč odigrao je na Australijan Openu, kada je u prvom kolu pobedio Donalda Janga.

"Ipak, ne bih da pričam sada o svojoj povredi i gurnem u drugi plan veliku i zasluženu pobedu i pažnju koju zaslužuje. Bio je neverovatan, bio je bolji i zaslužio je pobedu. Pronalazio je rešenja za svaki moj udarac. Bio je kao zid", istakao je Đoković.