Novak Đoković je uoči Vimbldona priključio Gorana Ivaniševića svom stručnom štabu i ta saradnja dala je veoma dobre rezultate prethodnih pet meseci.

Ipak, ona bi mogla da bude završena pred start nove sezone.

Naime, Ivanišević se pominje kao glavni kandidat za upraženjeno mesto selektora Dejvis kup reprezentacije Hrvatske.

Željko Krajan nedavno je iznenada zbog nesuglacica napustio klupu Hrvata, na nju je privremeno uleteo Franko Škugor uoči finalnog turnira Dejvis kupa u Madridu, gde je selekcija "lijepe njihove" završila takmičenje već u grupnoj fazi takmičenja bez pobede, pa su u teniskom savezu odlučili da odmah pronađu dugoročno rešenje.

Najozbiljniji kandidat za to mesto je Goran Ivanišević. Ruku za popularnog "Zeca", nekadašnjeg osvajača Vimbldona, podigli su ne samo igrači, poput Marina Čilića, legendardnog trenera Nikole Pilića, već i sam Đoković.

On je izjavio da bi Ivanišević bio "logičan izbor" i prvi se složio da bi mu trebalo ukazati tu šansu, jer se dokazao kao trener.

To bi za Đokovića potencijalno moglo da predstavlja problem, jer bi Ivanišević, ukoliko bude izabran, mogao da napusti njegov stručni štab.

Iz Teniskog saveza Hrvatske potvrdili su da Goran Ivanišević jeste ime o kome se ozbiljno razmišlja, ali ne i jedino, budući da su u igri i bivši igrači Ivana Ljubičić, sada trener Rodžera Federera, kao i Mario Ančić.

Predsednica HTS Nikolina Babić potvrdila je hrvatskim medijima da se razmišlja o bivšim reprezentativcima, ali da najpre sa svakim treba ozbiljno otvoreno porazgovarati, budući da svi imaju ozbiljne angažmane.

Ona je dodala da će važnu ulogu u donošenju konačne odluke o tome ko će biti novi selektor imati hrvatski reprezentativci, jer će se poštovati i njihove želje.